HABERLER

Beşiktaş Dergisi'nin Eylül Sayısı Çıktı

Birbirinden renkli röportaj ve yazıların yer aldığı Beşiktaş Dergisi’nin Eylül sayısı piyasada.

Türk sporunun yaşayan efsanelerinden, Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş’in kapağında yer aldığı Beşiktaş Dergisi, futbolcularımızın yer aldığı dev posteri sizlere hediye ediyor. Ayrıca ressam Nihat Evren Derman’ın yağlıboya “Zafer Sonrası Beşiktaş” adlı, Beşiktaş sahilindeki Kartal heykelini resmettiği tablosu da dev poster ve futbol takımımızın cep fikstürü de dergimizle birlikte olarak hediye...
 
 
İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:
 
* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları...
 
* Teknik direktörümüz Şenol Güneş’i BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik ve kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik. Beşiktaşımız’ın yeni teknik direktörü, hayat ve futbol anlayışını, ideallerini ve özlemlerini açık yüreklilikle Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.
 
* Ağustos ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?
 
* Onursal Başkanımız Süleyman Seba’yı yitirişimizin üzerinden bir yıl geçti. Tıpkı bir yıl önce olduğu gibi vefatının yıldönümünde de tüm sevenleri Beşiktaş’ın efsanesini saygıyla, sevgiyle anmak, anılarını yad etmek için bir araya geldi. Gün boyu düzenlenen etkinliklerle ilgili tüm detaylar ve çok özel fotoğraflar Beşiktaş Dergisi’nde...
 
* Lig heyecanı başladı... Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor ile karşı karşıya geldiğimiz müsabakaların analizleri ve unutulmaz anlar...
 
* Beşiktaş Mogaz Takımımız’ın başarılı sağ kanat oyuncusu Ercan Aşıkoğlu, Siyah-Beyaz formayı giydiği dokuz sezonda yedi Hentbol Süper Lig, altı Türkiye Kupası, iki GSGM Kupası ve üç Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı. Bir kez de EHF Challenge Cup’ta yarı final oynayan kadroda yer alan Aşıkoğlu hakkında merak edilen her şey bu röportajda....
 
* Ressam Nihat Evren Derman’ın anlatımıyla “Zafere Sonrası Beşiktaş” isimli yağlıboya resmi ve hikayesi...
 
* Beşiktaşımız’ın sevimli ve sempatik futbolcusu Andreas Beck, Beşiktaş Dergisi’nin “moda” sayfalarına konuk oldu. Kartal Yuvası’ndaki lisanslı ürünlerin tanıtıldığı sayfalar için Beck, birbirinden güzel pozlar verdi.
 
* Son yıllarda FIFA ve UEFA organizasyonlarında zafere ulaşan ya da final oynayanlara bakıldığında çoğu futbolsever aynı noktada birleşiyor. Kişilerin değişebildiği, ancak sistemin değişmediği bir altyapı ile nokta atışı transferler için en titiz çalışmaları yapan scouting ekibini bir araya getirebilmek bu işin sırrı gibi gözükse de, futbola yön veren federasyonların projeleri de başarılı bir ekol olma yolunda belirleyici olabiliyor. Dünya futbolunda öncelikler bu yazıda...
 
* Gazeteci Gökhan Karakaş, güneşin doğduğu yerdeki Beşiktaş sevdasını, çekik gözlüler diyarı Japonya’daki Kara Kartal aşkını dergimizin sayfalarına taşıdı.
 
* Beşiktaş’ın efsane isimlerinden “Büyük” Ahmet Berman’ı hatırlıyoruz... Berman’ın portresini Beşiktaş tarihçisi Vala Somalı yazdı.
 
* Beşiktaşlı Gülşah Merve Yüksel, son yıllarda artan kadına şiddet ve çocuk tacizi konularında farkındalığı artırmak, “kadınlar yapamaz” denilen şeyleri başarabileceğini göstermek için motosikletiyle Türkiye turu yaptı. Kırk günde dokuz bin kilometre yol yapan Gülşah, gittiği her yerde, yollarda, ilçelerde, şehirlerde kendisini Beşiktaşlılar’ın karşıladığını mutlulukla anlatıyor.

* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak, BJK Spor Okulları’nı anlatıyor...
 
* Jesse Owens, ırkçılığa nasıl dur dedi?.. Amerikalı siyahi atlet Jesse Owens, Nazi Almanyası için bir nevi gövde gösterisi olan 1936 Berlin Olimpiyatları’na damgasını vurarak, tarihe geçti. Aryan ırkının, sözüm ona, fiziksel üstünlüğünü dünyaya göstermek iddiasını taşıyan “Nazi Olimpiyatları’nda “dört ayrı altın madalya kazanan tek Amerikalı olma” unvanını elde etti ve onun uzun atlamada kırdığı rekor da, kırk sekiz yıl boyunca geçilemedi. Saygıyla andığımız çukulata renkli atlet Jesse ile ilgili tüm detayları Vala Somalı kaleme aldı.
 
* Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, kulübümüz ile devam eden sponsorluk anlaşmasının ayrıntılarını, hedeflerini, taraftarımızın internet kullanımı ile ilgili gözlemlerini ve bjkyandex.com’un sağlayacağı faydaları ve özel hizmetleri anlattı.
 
* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Ersan Adem Gülüm’ün astrolojik portresi...
 
* Oyuncu Ayşen Batıgün, “Hayatım Siyah Beyaz” diyerek, yeni dizi film ve sinema projelerini, Beşiktaş aşkını dergimize anlattı.
 
* Beşiktaş sevdalısı ressam Serdar Samancıoğlu’nu, semtimizin diğer bir emektar Beşiktaşlısı “Çiçekçi Mustafa”nın dükkanının bitişiğindeki, Süleyman Seba Caddesi’ndeki mütevazı sanat yuvasında ziyaret ettik. Profesör Dinçer Erimez’in deyişiyle “paletinde daima doğanın değişmez, eşsiz renk uyumunu arayan” Serdar Samancıoğlu, Süleyman Seba’nın efsanevi portresini de tuvale yansıtan bir resim sanatçısı...
 
* Satranç takımımız, Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nde şampiyon oldu. On üç müsabakadan on iki galibiyet ve bir beraberlik alan takımımız, süper ligde beşinci şampiyonluğuna ulaşarak “ligde en çok şampiyon olan takım” unvanını elde etti.
 
* Yaşar Üniversiteli Beşiktaşlılar dergimize konuk oldu. Arkadaşlarımız, Beşiktaş’a dair hissettiklerini, Kara Kartal sevgilerini ve üniversiteli Beşiktaşlı olmanın ayrıcalıklarını içtenlikle sayfalarımıza taşıdılar. UNIBJK Okul Sorumları Buket Uzun ve Batıkan Çetin Karaoğlu, Beşiktaş Dergisi için yazdılar.
 
* Hollandalı Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...
 
* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, araç kullananlar ile motosiklet sürücüleri arasındaki sıkıntıların nasıl aşılabileceğini örneklerle anlatıyor.
 
* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, yaza veda ettiğimiz şu günlerde araçlarımızda yapılması gerekenleri anlatırken Boğaziçi Rallisi’ndeki özel anları da dergimize aktardı.
 
* Ekim ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...
 
* Editörümüz Murat Arda’dan film ve kitap incelemeleri…
 
* Murat Yıldız’ın derlediği en son teknoloji haberleri ve ürün incelemeleri...
  
 
Yavru Kartal Dergisi’nde bu ay
 
Yavru Kartallarımız’ın çok sevdikleri dergileri de yine onların katılımları ile dopdolu... Yavru Kartallarımız’dan Emir Öz ve Berke Mustafa Aşığbulmuş,  başarılı stoperimiz Luiz Rhodolfo ile yaptığı röportaj, Mario Gomez’in karikatür posteri, Yavru Kartal’ın Günlüğü, Mini Mini Kartallar, Bilmece-Bulmaca-Eğlence, Çizgi-Roman BJK Tarihi, Fotoğrafını Yolla Kartal Ol, resim yarışması ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde...
 
Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için lütfen arayın: 444 1903