HABERLER

31.08.2015

BASKETBOL

Beşiktaş Formasıyla Avrupa’da Kupa Kazanmak İstiyoruz

Genç basketbolcularımız; Enes Berkay Taşkıran, Ömer Utku Al ve Bekir Karlı Beşiktaş Forması altında Avrupa’da kupa kazanmak istediklerini söyledi.

Yeni sezon öncesi kamp çalışmaları için Finlandiya’da bulunan Erkek Basketbol Takımımız’ın genç basketbolcuları; Enes Berkay Taşkıran, Ömer Utku Al ve Bekir Karlı internet sitemize özel açıklamalarda bulundu. Genç basketbolcularımız, sorulara şu cevapları verdi;
 
Basketbola nasıl başladınız?
Enes Berkay Taşkıran: “Ağabeyim basketbol oynuyordu. İlk onu izlemeye gittiğimde basketbol ile tanıştım. Annem 9 yaşında beni basketbol okulun yazdırdı. Antrenmanlara gittikçe ve arkadaş ortamım geliştikçe basketbola adapte oldum. Basketbol okulundan sonra ilk kez kulüp basketboluna Anadolu Efes altyapısında başladım. Anadolu Efes’ten sonra Yeşilyurt Spor Kulübü’nde basketbol kariyerime devam ettim. U16 Milli Takımı’nda gösterdiğim performans ile 2 yıl önce Beşiktaş Altyapısına transfer oldum.”
 
Ömer Faruk Al: “Babam beden eğitimi öğretmeni ve spor okulu çalıştırıyor. 4-5 yaşlarında babamın spor okulunda top sepetlerinde yatıyordum. Birazda babamın zorlamasıyla o yaşlarda basketbol ile tanıştım. Daha sonra Şehit Öğretmenler Spor Kulübü bünyesinde basketbol kariyerime devam ettim. 2 yıl sonra Anadolu Efes altyapısına geçtim. Fakat boyum ufak olduğu için beni takımda tutmayıp gönderdirler. Daha sonra Beşiktaş Altyapısında denenmeye başladım. Buradaki hocalarım beni beğendi ve takımda kaldım. 2 yıldır A Takım ile idmanlara çıkıyorum.”
 
Bekir Karlı: “Basketbola Bahçeşehir’de bulunan Baskent Spor Kulübü’nde başladım. Daha sonra Yeşilyurt Spor Kulübü, oynadığım takımı bünyesine aldı ve ben de Yeşilyurt Spor Kulübü’nde kariyerimi sürdürdüm. Yeşilyurt Spor Kulübü altyapısında 3 sene oynadıktan sonra Enes ile aynı dönemde Beşiktaş’a transfer olduk. Şu anda da A Takımla ilk idmanlarıma çıkmaya başladım.”
 
Kariyerinizdeki hedefleriniz neler?
Enes Berkay Taşkıran: “Altyapıda oynadığım yıllarda hedefim A Takım seviyesine çıkmaktı. Allah’a şükür şu anda bu hedefime ulaştım. Şimdi hedefim A Takımın önemli oyuncuları arasında yer almak. Herkesin bir NBA hayali vardır ama benim hayalim daha çok Avrupa’da adından söz ettiren, basketboluyla saygı duyulan bir basketbolcu olmak.”
 
Ömer Utku Al: “Öncelikle A Takımda kalıcı olmak istiyorum. Benimde Enes gibi önceliğim Avrupa’nın sayılı oyuncularından biri olmak. En önemlisi oynadığım takıma daima önemli katkılar vermek istiyorum.”
 
Bekir Karlı: “Altyapıdan şu anda bulunduğumuz duruma gelmek gerçekten çok zor. Öncelikle hedefim A Takımda kalıcı olmak. Üst seviyede oynadığım her an kendimi daha da geliştirmek ve Avrupa’da önemli bir basketbolcu olmak istiyorum.”
 
Beşiktaş Forması altında hedefleriniz neler?
Enes Berkay Taşkıran: “Öncelikle Beşiktaş’ta hedefim bu formaya sonuna kadar iyi bir şekilde hizmet etmek. Siyah-beyazlı forma altında kupalar kazanmak istiyorum. En büyük hedefim ise Beşiktaş formasıyla Avrupa kupası kazanmak.”
 
Ömer Utku Al: “Zor yakaladığım Beşiktaş formasını aslında hiç bırakmamak ilk hedefim olacaktır. Tabii ki maçlar kazanmak, finaller oynamak ve kupalar kazanmak istiyorum. En çok istediğim ise Avrupa’da kupa kaldırmak. Bu gururu yaşamak istiyorum.”
 
Bekir Karlı: “Öncelikle A Takımda idmanlara çıkmaya başladıktan sonra Beşiktaş formasını giyip taraftarımızın önüne çıkmak benim ilk hedefim. Tabi ki bu forma altında başarılı olmak ve kazanılan başarılara da katkı vermek istiyorum. Arkadaşlarım gibi benim de Beşiktaş’taki en büyük hedefim Avrupa’da kupa kazanmak.”
 
 
Sezon öncesi hazırlıklar nasıl gidiyor?
Enes Berkay Taşkıran: “Yeni sezon hazırlıklarımıza İstanbul’da başladık şu anda Finlandiya’da kamptayız. Burada eğlenceli bir ortam var. Ağabeylerimiz bizi önemsiyor ve sürekli tecrübelerini aktarmaya çalışıyor. Kamp dönemini en iyi şekilde geçirip sezona hazır olmak için çalışıyoruz.”
 
Ömer Utku Al: “Bu kamp döneminde ağabeylerimizden çok şey öğreniyoruz. Bu dönemde yaptığımız antrenmanların beni çok geliştireceğini düşünüyorum. Şu anda sıkı bir şekilde hazırlıklarımız sürüyor. Neredeyse her gün iki idman yapıyoruz. En iyi şekilde kamp dönemini tamamlamak istiyorum.”
 
Bekir Karlı: “Ben takımla antrenmanlara geçtiğimiz hafta başladım. Halen ilk günkü gibi heyecanım sürüyorum. İlk geldiğim günden itibaren ağabeylerim beni benimsedi ve daha çabuk adapte olmamı sağladılar. Antrenmanlarımız çok çekişmeli geçiyor ve her gün kendi adıma üstüne koymaya çalışıyorum.”
 
 
Yeni sezonda hedefler neler?
Enes Berkay Taşkıran: “Önümüzde zor bir sezon var, bunun için iyi bir şekilde hazırlanmamız lazım. Her takım iyi kadro kurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz sezon şanssız bir şekilde play-off dışında kalmıştık. Bu yeni sezonda Türkiye’de önce play-off’a girmek sonra gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Eurocup’ta ise yarı final ve final oynamak istiyoruz. Beşiktaş’ın ismi her zaman en yükseklerde olmalı.”
 
Ömer Utku Al: “Bence hedefleri sıralamamız lazım. Öncelikle Basketbol Süper Ligi’nde play-off’a girmek ardından final ve kupaya kadar hedefimiz. Eurocup’ta bence bu sezon en büyük hedefimiz kupayı kazanmaktır. Geçtiğimiz sezon iyi başlamış fakat sonradan performansımız düşmüş kupaya şansız bir şekilde veda etmiştik. Bu sezon daha geniş bir kadromuz var ve Eurocup’ı kazanabiliriz.”
 
Bekir Karlı: “Bence Beşiktaş’ın hedefi her zaman en üst olmalıdır. Hem ligde hem de Avrupa’da gidebildiğimiz yere kadar gitmek bizim hedefimiz. İnşallah bu hedeflerin sonunda kupalar olacak.”
 
Beşiktaş kariyerinizde en heyecanlandığınız anlar?
Enes Berkay Taşkıran: “Ben ilk kez Akatlar’da oynadığımız Szolnoki Olaj maçında forma giymiştim. Sahaya girdiğim zaman bana faul yapıldı ve serbest atışlar için çizgiye gittim. İşte o an yaşadığım heyecanı anlatamam. Taraftarlarımızın maçı kazanmamız için verdikleri destek, o anki atmosfer beni çok heyecanlandırmıştı.”
 
Ömer Utku Al:” Ben A Takım ile ilk maçıma geçtiğimiz sezon evimizde oynadığımız Anadolu Efes maçında çıkmıştım. Takımla birlikte sadece 1 idman yaptıktan sonra maç kadrosuna girmiştim. Çok alışma fırsatım olmamıştı. Çeyreğin sonlarına doğru oyuna girdim. O an heyecandan ne yapacağımı bilemedim. O maçı ve yaşadığım heyecanı asla unutamam.”
 
Bekir Karlı: “ 2 sezondur Beşiktaş bünyesindeyim ama geçen hafta A Takım ile idmanlara çıkmaya başladım. O anki heyecanım gerçekten anlatılmazdı şu anda da aynı heyecanı yaşamaya devam ediyorum. Uzun bir süre de geçecek gibi durmuyor.”
 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı