HABERLER

13.08.2015

GÜNCEL HABERLER

Onursal Başkanımız Merhum Süleyman Seba, Fulya Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Törenle Anıldı

Anma törenine;Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, Kartal Yuvası’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Emre Kocadağ, Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, Beşiktaş JK İletişim Danışmanımız Rıdvan Akar, Medya Direktörümüz ve BJK TV Genel Müdürümüz Bülent Ülgen, Beşiktaş RMK Marine Takımımızın Teknik Ekibi ve oyuncuları, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Seba'nin ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. 
 
Anma gecesi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla merhum Süleyman Seba ve Kulübümüze hizmetlerde bulunmuş hayatını kaybeden büyüklerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
 
Törene katılamayan Başkanımız Fikret Orman, bir video mesaj yayınladı. Başkanımız Fikret Orman, mesajında şunları söyledi:
 
“Allah rahmet eylesin. Allah ondan razı olsun. Beşiktaş’a büyük hizmetlerde bulundu. Beşiktaşlılık duruşunu öğretti. Şampiyonluklar yaşattı. En büyük üzüntüm stadın bitişini göremeyecek olması. Özverili çalışmamızı gördüğüne inanıyorum. Süleyman Seba, her zaman kalbimizde yer alacak.”
 
Anma etkinliğinde bir konuşma yapan Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, merhum Seba ile beraber olma fırsatı bulabildiği için kendini şanslı hissettiğini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:
 
“Süleyman ağabey için bu sıcak yaz akşamında burada bulunduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Seba ile yöneticiliği bıraktıktan sonra birçok kez beraber olma fırsatı elde ettim. Babacan tavırlarını gördüm. Çok farklı bir insandı. Centilmen ve fedakar bir başkandı. Onun sayesinde Beşiktaş camiasını tanıdım. Bu hayatta annem ve Süleyman ağabeyin vefatını kabullenemedim. Allah nur içinde yatırsın. Allah başka Süleyman Seba’ların Beşiktaş’a gelmesini nasip etsin.”
 
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, spor camiasının her noktasında Süleyman Seba’nın aziz kişiliğiyle herkes tarafından takdir gördüğünü anlattı ve şunları söyledi:
 
“Süleyman Seba’yı Kabataşlılık ruhu Seba yapmıştır. Beşiktaş’ın en önemli tesisi Fulya Tesisleri’dir. Beşiktaş Belediyesi olarak kulüple her zaman işbirliği yaptık. Seba’nın Beşiktaş için verdiği mücadeleyi sürdüreceğiz. İnönü Stadı’nda ilk golü Seba atmıştı. Yeni stadın açılışında onu güzel bir şekilde anacağız. Seba’nın deyimiyle kimsenin adamı olmadan Beşiktaş’a hizmet etmeye devam edeceğiz.”
 
Yapımcılığını Beşiktaş JK İletişim Danışmanımız Rıdvan Akara’ın yaptığı ‘Beşiktaş’ın Dervişi Süleyman Seba’ belgeselinden kesitlerle Onursal Başkanımız merhum Süleyman Seba’nın yaşam öyküsü barkovizyon gösterisiyle konuklara izletildi.
 
Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın başkanlığı döneminde Futbol Takımımızda forma giyen eski futbolcumuz Rıza Çalımbay, Süleyman Seba’nın çok farklı bir insan olduğunu dile getirerek “Güzel günler yaşadık. Birçok anımız oldu. Hiç soyunma odasına inmezdi. Arada antrenmanları izlerdi. Mükemmel bir takımın oluşmasında mimar oldu. Onun mimarlığında başarılar geldi. Çok centilmen ve mütevaziydi” dedi.
 
Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, yaptığı konuşmada Süleyman Seba ile ilgili iki anısını anlattı. Süleyman Seba’nın centilmen bir spor adamı olduğunu dile getiren Çifter, “Şampiyon olduğumuz bir sene son maçımızı Fenerbahçe ile oynamıştık. Maç bittiken sonra Fenerbahçeliler stattan ayrılana kadar oyuncularımız şampiyonluk turu atamamıştı. Beşiktaş’ın parasına çok dikkat ederdi. Bankalardan Beşiktaş için aldığı kredileri hemen ödemeye özen gösterirdi. Ruhu şad olsun” diye konuştu.
 
Süleyman Seba’nın dostları ve mesai arkadaşlarının onunla yaşadığı anıları anlattığı anma gecesi, Seba’nın sevdiği ‘Eski Dostlar’ şarkısının söylenmesiyle sona erdi.