HABERLER

28.05.2015

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz Takımımızın 2014-15 Sezonu Şampiyonluklar Serüveni

Beşiktaş Hentbol Takımımız, sezona Mogaz'ın sponsorluğu ile başladı. Sponsorluğun getirisi ile beraber, Avrupa'da başarılar elde edebilecek yabancı oyuncular Vedran Zrnic, Erwin Jan Fuechmann Perez ve Ivan Nincevic, Predrag Dacevic transfer edilerek kadromuz güçlendirildi.
 
*İlk Kupa: Süper Kupa
Beşiktaş Mogaz Takımımızın 2014-15 sezonu hedefi tüm kulvarlarda şampiyon olmaktı. Siyah-beyazlılarımız, Antalya'da oynanan Süper Kupa finalinde Bursa Nilüfer Belediye’yi 38-30 yenerek kupanın sahibi oldu. Takımımız bu şampiyonlukla beraber hem sezona moralli başladı hem de tarihinde 10. kez Süper Kupa'yı müzemize getirdi.
 
*VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Heyecanı! Tarihte Bir İlk...
Türk sporunun hentboldaki öncüsü ve kupa koleksiyoncusu Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Haslum HK ve HCM Constanta'yı geride bırakarak tarihinde ilk defa grup aşamasına kaldı. 27 Eylül 2014 günü ise Avrupa serüvenine yeni bir sayfa ekleyerek VELUX EHF Şampiyonlar Ligi grup maçında, turnuvanın gediklilerinden Orlen Wisla Plock deplasmanında ilk maçına çıktı. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nin, Beşiktaş Mogaz Takımımıza en önemli artısı, Avrupa'nın hentboldaki büyük kulüplerinden SG Flensburg-Handewitt ve Barcelona gibi takımların Türkiye'ye gelmesi oldu. Avrupa medyası da Türkiye'deki hentbola ve taraftara önemli şekilde yer verdi. Takımımız hem önemli bir tecrübe kazandı hem de Türk hentbolunu temsil etti. Taraftarlarımız gerek Kocaeli'de gerekse Sinan Erdem Spor Salonu'nda takımımızı destekleyerek ülkemizde hentbolün gelişimini sağladı.
 
Ayrıca Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Başkanı Jean Brihault, Barcelona maçı öncesinde başarılı organizasyonumuz ve Türk hentboluna yaptığımız katkı sebebiyle kulübümüzü ziyaret ederek teşekkürlerini sundu. Barcelona takımının yönetim kurulu üyeleri de kulübümüzde ağırlandı.
 
*A Milli Takımımız'ın İskeleti Beşiktaş Mogaz'dan
Ekibimizden Yunus Özmusul (Kaleci), Uğur Çoban (Sol Kanat), Şenol Boyar - Volkan Çalışkan (Orta Oyun Kurucu), Ramazan Döne (Sağ Oyun Kurucu), Ömer Ozan Arifoğlu (Sağ oyun kurucu), Ercan Aşıkoğlu (Sağ kanat) ve Tolga Özbahar (Pivot) A Milli Takımımızın da iskeletini oluştururken; yabancı hentbolcularımız Erwin Perez Şili'de, Ivan Nincevic ise Hırvatistan milli takımlarında yer aldı. Ayrıca Nincevic, Dünya Kupası'nda ilk kez oynayan Beşiktaşlı sporcu oldu ve Barcelona mücadelesi öncesi plaketle onurlandırıldı.
 
*Spor Toto Türkiye Kupası’nda 10. Kez Mutlu Son
Türkiye Hentbol Süper Ligi ve VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nin yanı sıra Türkiye Kupası'nda da büyük başarılara imza atan takımımız, grubunu lider tamamladı ve çeyrek finalde Maliye Milli Piyango'yu eleyerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u 34-26'lık skorla geçen Beşiktaş Mogaz Takımımız finalde Kayseri Rainbow ile oynamaya hak kazanadı. İzmir Celal Atik Spor Salonu'nda oynanan Spor Toto Türkiye Kupası Finali'nde taraftarımızın müthiş desteği ile mücadeleden 40-25 galip ayrılan siyah-beyazlılarımız Türkiye Kupası'nı tarihinde 10. kez kazandı.
 
*Süper Lig’de Normal Sezonda 25 Galibiyet 1 Mağlubiyet
Süper Lig'de 26 haftalık maratonu 25 galibiyet ve sadece 1 mağlubiyet ile tamamladı. 50 puan ile birinci olan Beşiktaş Mogaz Takımımız, en yakın rakibine 12 puan fark atarak normal sezonu zirvede bitirmiş oldu.
 
*Şampiyonluğa Giden Yol: Play-Off
Play-off turunda, ligi 8. bitiren Mersin Hantaş Sportif ile eşleşen Beşiktaş Mogaz Takımımız 3 karşılaşmada da rakibini mağlup ederek yarı finale yükseldi ve Amasya Taşova YİBO ile eşleşti. Amasya temsilcisi Amasya Taşova YİBO ile deplasmanda oynadığı ilk maçı 38-29 kazanan takımımız, daha sonra Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanan maçları da 37-24 ve 41-22 kazanarak adını finale yazdırdı.
 
*Toplamda 11., Üst Üste 7. Şampiyonluk
Final serisinde Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile karşılaşan Beşiktaş Mogaz Takımımız ilk maçı deplasmanda oynadı. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen ekibimiz final serisinin ilk maçını 30-24 kazanarak seriyi 1-0'a getirdi.
 
Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanan serinin ikinci maçında da işi şansa bırakmayan siyah-beyazlılarımız, yine harika bir oyun ile maçı kontrolü altında tuttu ve mücadeleden 32-24'lük zaferle ayrıldı. Bu maçın ardından final serisinde 2-0 öne geçen takımımız için artık şampiyonluk yolunda sadece 1 galibiyete daha ihtiyaç kalmıştı.
 
28 Mayıs Perşembe akşamı Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanan final serisinin üçüncü ve son maçında takımımızın arkasında muhteşem bir taraftar desteği vardı. Tek düşüncesi ve hedefi şampiyonluk olan Beşiktaş Mogaz Takımımız tüm sezon olduğu gibi bu maçta da müthiş bir performans sergileyerek rakibine şans tanımadı. Takımımız sahadan 33-25'lik galibiyetle ayrılırken final serisini 3-0 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.
 
2014-2015 Hentbol Erkekler Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş Mogaz Takımımız kazandığı bu şampiyonlukla beraber toplamda 11., üst üste ise 7. kez şampiyonluğa ulaşmış oldu.
 
Beşiktaş Mogaz Takımımız Süper Kupa'yı kazanarak açtığı sezonu Spor Toto Türkiye Kupası ve Hentbol Erkekler Süper Ligi'ni de kazanarak bu yılı 3 kupa ile kapatmış oldu.
 
*İşte Başarının Mimarları 
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan'ın sorumluluğunda Beşiktaş Mogaz Takımımızın bu başarısının mimarları oyuncularımız ile beraber; Antrenörümüz Müfit Arın, Yardımcı Antrenörümüz İlker Şentürk ve teknik ekibimizdi...
 
2004 yılında takımımızın başına geçen Antrenörümüz Müfit Arın, o tarihten bu yana, son kazanılan şampiyonlukla beraber 9. Süper Lig kupasını kazanmış oldu.
 
Yardımcı Antrenörümüz İlker Şentürk, Kondisyonerimiz Mesut Temizişler, Masörümüz Sertan Aytaç ve Menajerimiz Berk Karahan da sezon boyu gösterdikleri performans ile başarının gelmesinde önemli rol oynadılar.