HABERLER

24.05.2015

BASKETBOL

Genç Kız Basketbol Takımımız Türkiye Şampiyonu Oldu

Genç Kız Basketbol Takımımız, finalde Fenerbahçe Koleji’ni 81-41 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Yakup Kılıç Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya takımımız, Meltem Avcı ve Sevgi Uzun’un bulduğu basketlerle başladı. Siyah-beyazlılarımız, ilk 4 dakikayı 9-3 önde geçti. Kalan sürede de üstünlüğünü devam ettiren ekibimiz, bu bölümü 17-13 önde tamamladı.
 
İkinci çeyrekte savunmadaki direncini arttıran takımımız, rakibini düşük skorda tutmayı başardı. Hücumda Beril Albayrak ve Buse Özek ile basketler bulan ve Sevgi Uzun’un oyunu iyi yönlendirmesiyle farkı açan siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 34-17 üstünlükle girdi.
 
Üçüncü çeyrek karşılıklı kazanılan basketlerle başladı. Bu bölümde de etkili oyununu sürdüren ve pota altından bulduğu basketlerle rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bırakan takımımız, bu çeyreği 57-31 önde bitirdi.
 
Son çeyrekte de oyunun kontrolünü elinde tutan siyah-beyazlılarımız, ilk 4 dakikayı 66-35 önde geçti. İrem Kikiler ve Meltem Avcı ile basketler bulan takımımız, farkı arttırmayı sürdürdü. Genç Kız Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 81-41 galibiyetle ayrılarak 2014-2015 sezonu Türkiye Şampiyonu oldu. 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı