HABERLER

23.05.2015

BASKETBOL

Genç Kız Basketbol Takımımız Finale Çıktı

Genç Kız Basketbol Takımımız, İstanbul Üniversitesi’ni 100-77 mağlup ederek Türkiye Şampiyonası’nda finale çıktı.

Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf siyah-beyazlılarımız oldu. Sevgi Uzun ve Zeynep Melike Canbaz ile hücumda etkili olan takımımız, Buse Özek ve Meltem Avcı’nın da boyalı alandan bulduğu basketlerle farkı açmayı başardı. Genç Kız Basketbol Takımımız, ilk çeyreği 29-13 önde tamamladı.
 
İkinci çeyrekte Sevgi Uzun ve Beril Albayrak ile hücumda etkili olmaya devam eden takımımız, farkı korumayı başardı. Ribauntlarda rakibine karşı etkili olan siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 58-40 önde girdi.
 
Üçüncü çeyrekte de etkili olan taraf siyah-beyazlılarımız oldu. Pota altında başarılı performans sergileyen takımımız, rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bıraktı. Genç Kız Basketbol Takımımız, bu bölümü 80-55 önde bitirdi.
 
Son bölümde Sevgi Uzun’un basketleriyle rakibinin farkı eritme çabalarına karşılık veren takımımız, pota altındaki etkili savunmasıyla da rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Siyah-beyazlılarımız, İstanbul Ünivertesi’ni 100-77 mağlup ederek Türkiye Şampiyonası’nda finale çıktı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 24 sayıyla oynayan Sevgi Uzun olurken onu; 18 sayıyla Zeynep Melike Canbaz, 17 sayıyla Beril Albayrak, 16 sayıyla Buse Özek ve 14 sayıyla da İrem Kikiler takip etti.
 
Genç Kız Basketbol Takımımız’ın finaldeki rakibi Galatasaray'ı geçen Fenerbahçe oldu. Final karşılaşması yarın saat 16:00'da oynanacak.
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı