HABERLER

22.05.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:75 İstanbul Gücü:40 (Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası)

Genç Kız Basketbol Takımımız, İstanbul Gücü’nü 75-40 mağlup ederek Türkiye Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi.

Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalarda Buse Özek ve Sevgi Uzun’un etkili oyunuyla rakibine üstünlük kurmayı başardı. Meltem Avcı’nın da pota altında başarılı performans sergilemesiyle takımımız, ilk çeyreği 24-16 önde tamamladı.
 
İkinci çeyrekte İrem Kikiler’in de skora katkı yapmasıyla farkı açan ekibimiz, rakibine kolay sayı bulma şansı tanımadı. Pota altında Buse Özek ve Meltem Avcı ile etkili performansını sürdüren siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 47-21 üstünlükle girdi.
 
Üçüncü çeyrekte etkili oyununu sürdüren ve hızlı hücumlarla basketler bulan takımımız, Zeynep Melike Canbaz’ın oyunu iyi yönlendirmesiyle de çeyrekte 4 dakika kalırken farkı da 30’a çıkardı(55-25). Kalan sürede de farkı arttırmayı başaran siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 62-29 önde tamamladı.
 
Son bölümde oyunu rölantiye alan ve çok pasla kontrollü şekilde hücuma çıkan takımımız, topa daha çok sahip olan taraf oldu ve farkın erimesine engel oldu. Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 75-40 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncularımız; 13 sayı ve 7 ribauntla Sevgi Uzun, 11 sayı ve 9 ribauntla Meltem Avcı oldu.
 
Genç Kız Basketbol Takımımız, yarın (23 Mayıs) Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası yarı final maçında saat 15.00’da İstanbul Üniversitesi ile karşılaşacak.
 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı