HABERLER

25.04.2015

FUTBOL AKADEMİ

Kadın Futbol Takımımız Finalde

Kadın Futbol Takımımız, Kadınlar 3. Ligi Yarı Finali’nde Van Büyükşehir Belediye Spor’u 7-0 mağlup ederek finale çıktı.

Kayseri Argıncık 1 Nolu Saha'da oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Müge İnan, Merve Nalçacı, Yeliz Açar, Ayşe Şevval Ay, Özge Çamurcu, Duygu Yıldız, Zeynep Gamze Koçer, Gizem Gönültaş, Ayşe Nihan Üçerler, Başak Gündoğdu ve Buse Budak ilk onbiri ile başladı.
 
Mücadeleye Van Büyükşehir Belediye Spor başladı. Orta alanda baskılı bir oyun sergileyen ekibimiz, rakibinin ataklarına engel oldu. Kanatlardan Ayşe Şevval ve Nihan ile pozisyon arayan takımımız pozisyonları değerlendiremedi. Sağ kanattan gelişen atakta Ayşe Şevval’in ortasında Başak’ın şutu kalecide kaldı. Sol köşeden Nihan’ın kullandığı kornerde iyi yükselen Duygu'nun attığı golle takımımızı 1-0 öne geçti.

Golden sonra ataklarını sıklaştıran ekibimiz, hücumda daha etkili bir oyun sergiledi. Ceza sahası önünde Gizem’in kullandığı frikikte seken topta iyi yer tutan Başak, takımımızın ikinci golünü kaydetti ve skor 2-0 oldu.

Sağ kanattan gelişen atakta Merve’nin ortasında Gizem, farkı 3’e çıkardı.

Oyuna ağırlığını koyan takımımız, rakibinin oyun kurmasını engelledi. Başak’ın ara pasında sol kanattan içeriye güzel kateden Ayşe Şevval, bire bir yakaladığı pozisyonda güzel vuruşuyla skoru 4-0’a getirdi.

Başarılı oyuncularımızdan Başak, attığı güzel golle ilk yarının skorunu belirledi ve takımımız, soyunma odasına 5-0 önde gitti.

Takımımız, ikinci yarıya daha temkinli başladı. Orta alanda baskılı oyununu sürdüren Kadın Futbol Takımımız, rakibinin pozisyon bulmasını engelledi.  Gizem ile oyun kuran siyah-beyazlılarımız, hücumda bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Sağ kanattan gelişen atakta Merve’nin ortasında kale önünde iyi yer tutan Aleyna, skoru 6-0’a getirdi.

Savunmada Duygu ve Özge ile iyi bir ikili oluşturan takımımız rakibine geçit vermedi. Sol taraftan gelişen atakta Aleyna, ceza sahası içerisinde farkı 7’ye çıkardı. Son dakikaların orta alan mücadelesiyle geçtiği maçta rakibine oyun kurma şansı tanımayan Kadın Futbol Takımımız sahadan 7-0 galip ayrıldı ve Kadınlar 3. Ligi'nde finale çıktı.

Siyah-beyazlılarımız'ın finaldeki rakibi ise Ağrı Birlik Spor oldu.  Kadınlar 3. Ligi Final maçı yarın(26 Nisan) saat 15:00'te Kayseri Argıncık Sahası'nda oynanacak.