HABERLER

18.04.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:67 Fenerbahçe:85

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL Play-Off ilk turu ikinci maçında Fenerbahçe’yi konuk etti. Mücadeleden Fenerbahçe 85-67 galip ayrıldı.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Frida Eldebrink,Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, Ziomara Morrison, Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.

Ekibimiz karşılaşmaya alan savunması yaparak girdi ve dış atışları riske etti. Mücadeleki ilk sayılarımız Ziomara Morrison ile geldi. İlk çeyrekte ilk iki dakika geride kalırken 6-4’lük üstünlüğümüz mevcuttu. Çeyreğin başında ekibimizi hücumda sürükleyen isim Ziomara Morrison oldu.  Çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz adına devreye giren isim Tina Charles oldu ve pota altından skor üretti. Çeyreğin son bölümünde boyalı alan civarındaki üstünlüğü Fenerbahçe ele geçirdi ama rakibimize dış atış isabetleriyle cevap verdik.  İlk çeyrek 18-18’lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız Frida Eldebrink’in turnike basketi sonrasında geldi. İki ekipte ikinci çeyreğe daha tempolu girdi ve geçiş oyunlarıyla skor üretti. İkinci çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken Fenerbahçe 23-22 öndeydi. Çeyreğin ortalarına gelinirken Fenerbahçe daha dengeli hücum etmeye başladı ve bir seri yakalayarak öne fırladı. Çeyreğin son bölümünde yardım savunmasını daha iyi yaparak Fenerbahçe’nin hızını kestik ama hücumda organize olmakta zorlandık. İlk yarı Fenerbahçe’nin 38-30’luk üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk yarı itibariyle ekibimizde; Frida Eldebrink, 13 sayı, 2 ribaund, 1 asistle, Ziomara Morrison ise 6 sayı, 3 ribaundla oynadı.

Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, Jordan Hooper, Petra Kulichova ilk beşiyle girdi. İkinci yarıya tempolu giren ekip Fenerbahçe oldu ve rakibimiz üçüncü çeyreğin başında 6-0’lık bir seri yaptı. İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Frida Eldebrink’in bire biri sonrasında orta mesafe şutuyla geldi. Üçüncü çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken Fenerbahçe’nin 49-34’lük üstünlüğü vardı. Ekibimiz üçüncü çeyrekte hücumda üretken olmakta bir hayli zorlandı ve topu paylaşamadı. Üçüncü çeyrek itibariyle vites arttıran Fenerbahçe sayı farkını 20’ye kadar çıkardı. Üçüncü çeyrek Fenerbahçe’nin 68-46 üstünlüğüyle tamamlandı.

Final periyodundaki ilk sayılarımız Ziomara Morrison ile geldi. Siyah-beyazlılarımız dördüncü çeyreğe daha enerjik  girdi. Çeyreğin başında Ziomara Morrsion’ın boyalı alan civarındaki etkili oyunuyla sayı farkını 15’e kadar indirdik. Ekibimiz dördüncü çeyreğin ortasına gelinirken momentumu eline geçirmişti ama hücumda arka arkaya yapılan basit top kayıpları Fenerbahçe’nin yeniden oyunun içerisine girmesini sağladı. Oyunun son bölümünde iki tarafta daha rahat bir oyun sergiledi.  Fenerbahçe karşılaşmadan 85-67 galip ayrıldı.

Siyah-beyazlılarımızda;  Frida Eldebrink 18 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile mücadele ederken, Ziomara Morrison ise 18 sayı,  3 ribaundla karşılaşmayı tamamladı.