HABERLER

01.04.2015

BASKETBOL

Beşiktaş:64 Abdullah Gül Üniversitesi:73

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’nin 25. hafta mücadelesinde Abdullah Gül Üniversitesi’ni konuk etti. Karşılaşmayı Abdullah Gül Üniversitesi 73-64 kazandı.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Frida Eldebrink, Esra Erden Atacan, Gülşah Akkaya, Ziomara Morrison, Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Mücadeledeki ilk sayılarımız pota altından Petra Kulichova ile geldi. İki takım da maça alan savunması yaparak girdi. İlk çeyrekte ilk iki dakika geride kalırken Abdullah Gül Üniversitesi’nin 5-2’lik üstünlüğü vardı. Çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz Gabriela Marginean ile skor üretti ve önde kaldı.  Çeyreğin son bölümünde boyalı alan ve çevresinde daha etkili olan rakibimize hücumdaki iyi yüzdemizle karşılık verdik.  İlk çeyreğin sonunda ekibimiz adına devreye giren Jordan Hooper  oyunda denge kurmamızı sağladı. İlk çeyrek 22-22’lik eşitlikle sonuçlandı.
 
İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız Petra Kulichova’nın alçak post oyunu sonrasında geldi. İkinci çeyreğe tempolu giren ekip siyah-beyazlılarımız oldu. İkinci çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken 30-24’lük üstünlüğümüz mevcuttu. İkinci çeyreğin ortalarına gelinirken hücumdaki ritmimiz devam etti ve Jordan Hooper’ın skorer oyunuyla önde kalmayı başardık. İkinci çeyreğin son bölümünde iki takımda hücumda basit hatalar ve top kayıpları yaptı. Çeyreğin sonunu daha iyi ve dengeli oynayan ekip Abdullah Gül Üniversitesi oldu ve aradaki sayı farkını eritti ancak Esra Erden Atacan’ın son saniyedeki üç sayılık isabetiyle ilk yarıyı 40-38 önde tamamladık.
 
İlk yarı itibariyle; Jordan Hooper 14 sayı, 2 ribaundla, Frida Eldebrink ise 12 sayı, 3 ribaund, 5 asistle oynadı.
 
Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya; Frida Eldebrink, Esra Erden Atacan, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper, Petra Kulichova ilk beşiyle girdi.
 
İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Gülşah Akkaya’nın basket faulü sonrasında geldi. Üçüncü çeyreğin ortalarına gelinirken dengede bir oyun vardı. İlk yarıya nazaran iki ekipte daha arzulu savunma yapıyordu. Ekibimiz üçüncü çeyrekte çemberi oldukça iyi korudu ve kolay sayılara izin vermedi. Çeyreğin sonunda boyalı alanı daha verimli kullanan siyah-beyazlılarımız ritim buldu ve yakaladığı seriyle aradaki sayı farkını korudu. Üçüncü çeyreği 57-51 önde kapattık.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Petra Kulichova ile pota altından geldi. Dördüncü çeyreğe de savunmada oldukça iyi başladık ve kolay atışlara izin vermedik. Final periyodunda ilk üç dakika geride kalırken 62-55’lik üstünlüğümüz mevcuttu. Son çeyrekte iki ekibin de hücum yüzdeleri düştü ve hücumdaki üretkenliği azaldı. Dördüncü çeyrekte rakibimiz adına devreye giren isim Lara Sanders’tı ve arka arkaya bulduğu sayılarla Abdullah Gül Üniversitesi’ni öne geçirdi. Dördüncü çeyreğin son bölümünde ekibimiz hücumda bocaladı ve organize olmakta bir hayli zorlandı. Rakibimiz savunmada kaptığı toplarla hızlı geçiş oyunlarıyla etkili oldu ve aradaki sayı farkını açtı. Maçın sonunda ritim bulan Abdullah Gül Üniversitesi yakaladığı seriyle maçı 73-64 kazandı.   
 
Ekibimizde; Petra Kulichova 12 sayı, 6 ribaund ve 4 asistle oynarken, Frida Eldebrink ise 13 sayı, 4 ribaund, 6 asistle mücadele etti. 
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı