HABERLER

29.03.2015

BASKETBOL

Canik Belediye:90 Beşiktaş:73

Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 24. haftasında Samsun Canik Belediye’ye konuk oldu. Samsun Canik Belediye karşılaşmadan 90-73 galip ayrıldı.

Samsun Belediye Hasan Doğan Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, Ziomara Morrison, Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.

Maça iyi giren Samsun Canik Belediye, çeyreğin başında Sylvia Fowles’la etkili oldu. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Begüm Dalgalar ile geldi. İlk çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken Samsun Canik Belediye’nin 10-4’lük üstünlüğü mevcuttu. İlk çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimizin hücumdaki yüksek atış yüzdesi belirleyici oldu. Çeyreğin sonuna doğru daha iyi hücum eden ekibimiz oyunda dengeyi sağladı. İlk çeyrek itibariyle rakibimiz Sylvia Fowles önderliğinde oyunu sürükledi ve ilk çeyreği 25-20 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız faul çizgisinden Ziomara Morrison ile geldi. İkinci çeyreğin başında da tempolu oyununu devam ettiren Samsun Canik Belediye momentumu kontrol etti.  İkinci çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken rakibimizin 36-25’lik üstünlüğü mevcuttu. İkinci çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimizin hücumdaki atış yüzdesi iyice düştü ve skor üretmekte oldukça zorlandık. Oyunun bu bölümünde rakibimiz adına devreye giren isim Sasa Cado’ydu. İkinci çeyreğin sonuna doğru rakibimiz oyunun kontrolünü tamamen eline aldı ve aradaki sayı farkını 15’e kadar çıkardı. İlk yarıyı Samsun Canik Belediye 49-33 önde tamamladı.

Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, Ziomara Morrison, Jordan Hooper ilk beşiyle başladı. İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Frida Eldebrink ile geldi. Üçüncü çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken rakibimizin 55-39’luk üstünlüğü vardı. Üçüncü çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz hücumda hareketlendi ve Gülşah Akkaya ile etkili oldu. Üçüncü çeyreğin sonunda rakibimiz vites arttırdı ve 10’a kadar inen sayı farkını yeniden açtı. Samsun Canik Belediye final periyoduna 70-55 önde girdi.

Final periyoduna iyi giren ekip Samsun Canik Belediye oldu. Oyunun bu bölümünde rakibimiz adına devreye giren isim Katsiaryna Snytsina’ydı ve arka arkaya bulduğu sayılar ile takımını önde tuttu. Dördüncü çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken rakibimizin 75-59’luk üstünlüğü mevcuttu. Dördüncü çeyreğin sonunda da oyunun kontrolü ve momentum rakibimizdeydi.  Samsun Canik Belediye tempoyu ayarlayarak aradaki sayı farkını korumayı bildi ve karşılaşmadan 90-73 galip ayrıldı.

Ekibimizde; Gülşah Akkaya 20 sayı, 4 ribaundla, Frida Eldebrink ise 17 sayı, 5 ribaund, 7 asist ile mücadele etti.