HABERLER

27.03.2015

BASKETBOL

Ömer Buharalı:'Hedefimiz Kalan Maçlarda 3'te 3 Yapmak'

Kadın Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Ömer Buharalı internet sitemize açıklamalarda bulundu.

"Eurocup, lig konsantrasyonumuzu etkiledi"
Takımımızın bu sezonki lig ve Eurocup performansını değerlendiren Ömer Buharalı, "Eurocup'ta oynamak demek, ağır deplasmanlar, yolculuklar, yurt dışına gidip gelmek, ayrı bir konsantrasyon demek. Eurocup takımlarının yabancı oyuncu rotasyonunun çok geniş olması gerek. Biz Eurocup'ta da iyi yol aldık, son 8'e kadar geldik. Tabi tüm bu yolculuklar ve maç temposu bizim lige konsantrasyonumuzu etkiliyordu. Çok fazla antrenman yapma ve rakibe hazırlanma fırsatı bulamıyorduk. Hataları düzeltmek için çok fazla zaman olmuyordu, hataları maç içinde düzeltmeye çalışıyorduk.Eurocup'tan elendikten sonra tüm konsantrasyonumuzu lige verdik. Bu çok önemli bir olgu. Oyuncularda zaman ilerledikçe birbirlerine ve sisteme daha çok alıştı. Bu benim oyun içinde daha rahat hamle yapmamı sağladı ve son haftalarda çok daha iyi basketbol oynamaya başladık" ifadelerini kullandı.

"Oyuncularım biribirlerinin eksikliklerini iyi kapattı"
Takımımızı değerlendirmeye devam eden Ömer Buharalı yaptığı değerlendirmede, "Sakatlıkları sezon başında yaşasaydık süreç çok daha sancılı olurdu. Bu periyot içersinde eksik kaldığımız için kaybettiğimiz bir Edirne maçı var. Belki tam kadro olabilsek o maçı da kazanacaktık. Keza gene bir Hatay maçı var. Bu maçları oynarken tüm oyuncular sahada olsa belki de bu süreci 8/8 geçicektik. Bu tür olguları sezonun başıyla sonu arasında değerlendirdiğinizde durum çok farklı olabiliyor. Bu tür çalkantıları sezon başında yaşasaydık herkes kendi dahili pozisyonuna alışıyor olacaktı, sisteme alışıyor olacaktı, düzene alışıyor olacaktı ve zorlanacaklardı. Ama sezon sonunda oyuncularım profesyonel, tecrübeli ve oyunu bilen oyuncular oldukları için birbirlerinin eksikliklerini kapatabiliyorlar. Elbette ki asla istemeyiz hiçbir oyuncunun sakatlanmasını ama görece olarak bu tür sıkıntıları sezon sonunda yaşamak bizi daha az etkiledi. Ama tabi birbirlerinin eksikliklerini kapatmaya çalışan oyuncularım aşırı yoruluyorlar. Son oynadığımız Orman Gençlik maçında da bu yorgunluğu bir hayli hissettik ve özellik savunma anlamında kötüydük. iyi savunma yapamadık" yorumunda bulundu.

"Fenerbahçe galibiyetleri özgüvenimizi sağladı"
Kadınlar Basketbol Ligi’nde kazandığımız Fenerbahçe maçlarının önemine dikkat çeken Ömer Buharalı, "Fenerbahçe'yi ligde hem deplasmanda hem de içeride yenmek oyuncularıma ciddi bir özgüven ve motivasyon sağladı. Fenerbahçe'yi değerlendirdiğinizde çok iyi bir kadro olduğunu, özellikle yabancı oyuncu rotasyonun çok etkili olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe şu anda Avrupa'nın en pahalı üç takımından biri, Euroleague şampiyonluğu için kurulmuş bir takım” dedi.

"Hedefimiz kalan maçlarda 3'te 3 yapmak"
Son olarak kalan maçlar ve takımımızın hedefleri hakkında da konuşan Buharalı şunları söyledi:
"Hedefimiz elbette ki kalan maçlarda 3'te 3 yapmak ve ligi bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirmek. Tek bir galibiyet bile bizi play-off'lara bizi atacaktır. Ondan sonraki hedefimiz de gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Bu sene çok ilginç bir lig oynuyoruz. 3 maçımız kaldı ve matematiksel olarak biz ligi 4. sırada da bitirebiliriz 9. sırada da bitirebiliriz. Altta bulunan 5 takımdan kimin düşeceği belli değil, arada bulunan 4 takımdan kimin play-off oynayacağı belli değil. Biz galibiyet serimize devam edip rakiplerimizin kaybetmesini bekleyeceğiz. Biz Fenerbahçe-Adana ASKİ ve Mersin galibiyetleriyle bu ligte her takımla başa baş oynayabileceğimizi gösterdik."
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı