HABERLER

31.01.2015

BASKETBOL

Galatasaray Odeabank:73 Beşiktaş:50

Kadın Basketbol Takımımız; TKBL’nin 2. devre ilk maçında Galatasaray Odeabank’a 73-50 mağlup oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Frida Eldebrink, Tuğba Taşçı, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper ve Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Birinci periyoda tutuk başlayan ekibimiz, sayı üretmekte zorlandı. Pota altında bulduğu şansları değerlendiremeyen takımımız, rakibin öne geçmesine engel olamadı. Ekibimiz, ilk 4 dakikada sayı üretmekte zorlandı. Ziomara, 2 faul atışının birinden yararlanamadı. Pota altında savunma yapmakta zorlanan takımımız, birinci periyodu Frida (4), Esra (3) ve Ziomara’nın sayılarıyla 24-8 geride tamamladı.
 
Takımımız, ikinci periyoda Begüm ve Jordan’ın sayılarıyla başladı. Toparlanan siyah-beyazlılarımız, rakip ataklarda savunmada daha disiplinli oynayarak rakibin sayı üretmesine engel oldu. Frida ile oyun kuran ekibimiz, Ziomara ve Petra ile sayılar üretmeye devam etti. Gülşah, kendisine yapılan faulde 2 atışta da başarılı oldu. İlk yarının son bölümlerine baskılı oyun sergileyen ekibimiz, rakibin farkı açmasına engel oldu. Siyah-beyazlılarımız, ilk yarıyı 31-22 geride tamamladı.
 
İlk yarıda en skorer oyuncularımız, 6 sayıyla Frida, 4’er sayıya Petra ve Jordan olurken onları 3 sayıyla Esra takip etti.
 
Takımımız ikinci yarıya; Frida Eldebrink, Tuğba Taşçı, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper ve Petra Kulichova beşiyle başladı.
 
Takımımız, üçüncü periyodun ilk 2 dakikasında sayı bulmakta zorlandı. Tuğba’nın pasında 3 sayılık atış deneyen Jordan’ın şutu çemberden döndü. Takımımızın üçüncü periyotta ilk sayısını Petra’nın 2 sayılık basketiyle ile buldu. Hücumlarda rakip savunmayı geçmekte zorlanan ekibimiz, sayı üretmekte zorlandı. Tuğba ve Ziomara ile pozisyon arayan ekibimiz, başarılı olamadı ve üçüncü periyodu 52-31 geride tamamladı.
 
Takımımız, son periyoda tutuk girdi. Frida ile oyun kuran ekibimiz, Ziomara ile 2 sayılık atıştan başarılı olamadı. Ekibimiz, son periyoda Jordan’ın 3 sayılık basketiyle başladı. Hücumda top kaybı yapan takımımız, rakibin hızlı ataklarına engel olamadı. Hücumda Jordan ile etkili olan takımımız, peş peşe 3 sayılık basketler buldu. Yüksek tempoda geçen mücadelede siyah-beyazlılarımız, salondan 73-50 mağlup ayrıldı.
 
Mücadelede en skorer oyuncumuz 15 sayıyla Jordan Hooper olurken onu 8 sayıyla Petra Kulichova ve 6’şar sayıyla Frida Eldebrink ve Ecem Güler takip etti.