HABERLER

24.01.2015

FUTBOL

Slaven Bilic: ‘Güzel bir kamp dönemi geçirdik’

Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, Antalya kampında bir basın toplantısı düzenledi.

Antalya kampında basın mensuplarının karşısına geçen Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, Futbol Takımımızın gündemine dair açıklamalarda bulundu.
 
Devre arası kampının futbolcularımızın toparlanması için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Bilic, şunları söyledi:
 
“Gayet iyi bir kamp dönemi geçirdik. Otel ve otel personeli iyi. Zemin ve hava güzeldi. Üç maç oynadık. Biri Türkiye Kupası maçıydı. Yaz kamplarıyla kıyasladığımızda kısa bir kamp oldu. Fiziksel anlamda oyuncuların toparlanması için iyi bir fırsattı. Ligin ilk yarısındaki maçların analizlerini yaptık. Analizler antrenmanlardan daha çok yer tuttu. Ufak tefek sakatlık olaylarımız oldu ama bunlar Pazartesi oynayacağımız maç için engel değil.”
 
‘Sosa’nın oynamasına engel bir durum yok’
 
“Jose Sosa dün akşamki antrenmanda belinde ağrısı olduğunu belirterek kendini riske atmamak için antrenmanı yarıda bıraktı. Doktor da çok ciddi bir şey olmadığını söyledi. Pazartesi oynamasına engel bir durum yok.”
 
‘Transferlerin takıma katkısı mutlaka olacaktır’
 
“Transferlerden memnunum. Listemizde olan oyunculardı. Genç ve iyi futbolcular. Mutlaka takıma katkıları olacaktır. Bazı pozisyonları hem nicelik hem de nitelik olarak güçlendirmeliydik.”
 
Tolgay Arslan ilgilendiğimiz bir oyuncu. Dünyanın en önemli liglerinden birinde kendine yer edinmiş durumda. Umarım bize katılır.
 
Transfer ettiğimiz oyuncular dünya yıldızı değil ama kadro kalitesini yükseltecek oyuncular. Sezonun ilk yarısında yoğun maç trafiğimiz vardı ve bazı oyuncular ana pozisyonları dışındaki yerlerde oynamak zorunda kaldılar. Sezonun ikinci yarısında tüm kulvarlarda yolumuza devam edersek 21 Ocak-23 Mart arası 17 maç oyanabiliriz. Bu nedenle kadro derinliği sağlamalıydık. Kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz.
 
Deneyimli takıma direkt katkı yapacak oyuncular almak isterdik ama mali koşulları da düşünmeliyiz. Yönetimimiz, bir yandan stat yapıp bir yandan borç ödeyip bir yandan takıma transfer yapmaya çalışıyor. Bunlar kolay şeyler değil.
 
Yabancı kuralı konusunda her kulüp uzun vadeli planlar yaptı. Biz de buna göre yapılanmıştık. Değişen kurallarla birlikte biz de planlarımızı değiştireceğiz.
 
Tomas Sivok’un bir sakatlığı var. Kulübe uzun süre katkılarda bulundu. Atiba ve Mustafa takımda görmek istediğimiz oyuncular. İki oyuncu da bizimle olmak istiyor, birtakım koşulların yerine gelmesi halinde. Atiba ile sözleşme yapmak istemediğimiz şeklindeki haberler yanlış.
 
Duran toplar oyunun önemli bir parçası. Duran top performansımızdan memnun değiliz. Gol sayısı bizi memnun eden bir seviyede değil. Bunun bir nedeni de takımın boy ortalaması. Duran toplarda istediğimiz başarıyı yakalayamamanın nedeni oyun stratejisi değil.”
 
‘Hakemler bize kart göstermekte vahşi batıdaki kovboylar gibi çok hızlı’
 
“Kırmızı kartlarla ilgili oyuncularla toplantılar yapıyoruz. İlk karttan beri gerekli reaksiyonu göstermeye çalıştık. Burada oyuncuların da sorumluluğu var. Kartların çoğu haksızdı ama buna da hazırlıklı olmalıyız. Hakemler bize karşı vahşi batıda silahını çeken kovboylar gibi hızlı oluyorlar. Bunu göz önünde bulundurmalıyız. Atiba’nın Konya’da Veli’nin Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kartlar kabul edilemez. Takım içi disiplin toplantıları yapacağız. Oyuncuların ne olursa olsun sorumluluklarını bilmeleri gerekiyor. Bu kadar çok kart görürsek hayallerimizi gerçekleştiremeyiz.
 
Derbi kazanamamış olmanın hayal kırıklığını yaşıyorum. Derbiler üç puandan fazlasıdır. Derbilere en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Derbilerde iyi oynamışken kazanamamak hayal kırıklığı yaratıyor. Oynadığıımız hiçbir derbide rakipler bizden daha iyi görünmediler.”
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu