HABERLER

20.12.2014

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:1 Pendikspor:1 (U-14)

U-14 Akademi Takımımız, Akademi Ligi'nin 14. haftasında Pendikspor ile 1-1 berabere kaldı.

Albayrak Stadı’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız, Erkan Çınar, Kerem Kalafat, Rıdvan Yılmaz, Berkan Deliç, Kuzeyhan Sonuç, Ahmet Emin Aksakal, İlkay İşler, Adem Bekir Ataş, Arafat Akgün, Batuhan Özma ve Oğuzhan Akgün ilk onbiriyle başladı.
 
Karşılaşmaya iki takım da hızlı başladı. Orta alan mücadelesiyle geçen karşılaşmada iki takım da birbirine üstünlük sağlamakta zorlandı. Kanatlardan İlkay ve Ahmet Emin ile pozisyon arayan ekibimiz, bulduğu ataklardan yararlanamadı. Sağ kanattan Ahmet Emin’in kullandığı serbest vuruşta rakip kaleci topu kontrol etmekte zorlandı. Pozisyon devamında Berkan’ın attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Yüksek tempoda geçen karşılaşmanın ilk yarısını siyah-beyazlılarımız, 1-0 geride tamamladı.
 
Takımımız, ikinci yarıya daha disiplinli başladı. Sol kanattan gelişen atakta Arafat’ın pasına hareketlenen Oğuzhan, ofsayf gerekçesiyle pozisyondan yararlanamadı. Ahmet Emin’in sol kanattan kullandığı serbest vuruş rakibin müdahalesiyle kornere dönüştü. Savunmada Berkan ve Kuzeyhan ile disiplinli oynayan takımımız, rakibine pozisyon bulmasına engel oldu. Sol kanattan Batuhan’ın pasına hareketlenen Oğuzhan, çizgiye kadar indi ve zor pozisyonda attığı golle skora eşitlik getirdi. Golden sonra baskılı oyununu arttıran ekibimiz, rakibin pozisyonlarına engel oldu. Sol kanattan Serdar Kubilay, yakaladığı pozisyonda topu yan ağlara gönderdi. Son dakikaların yüksek tempoda geçtiği mücadelede başka gol olmayınca siyah-beyazlılarımız, sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı.