HABERLER

28.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

Futbol Altyapı Antrenörlerimiz, Psikolojik Performans Eğitimi Aldı

Futbol Özkaynak Düzeni antrenörlerimiz, futbolda psikolojik performans eğitimi aldı.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Hakkı Yeten Tesisleri’nde BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar ve tüm altyapı antrenörlerimizin katılımıyla gerçekleşen eğitim semineri 1,5 saat sürdü.
 
Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi Veysel Küçük, antrenörlerimize oyuncularımızın performanslarını nasıl geliştirebileceklerini ve performanslarını etkileyen etmenler hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.
 
Seminer sonunda internet sitemize açıklamada bulunan Veysel Küçük, ‘’Günümüzde psikolojik performans sporcunun sportif performansını birinci dereceden etkilenmektedir. Genellikle antrenörler sporcuların görünür boyutlarını eğitmeye çalışırlar. Ancak sporcunun görünmeyen boyutununda eğitilmeye ve geliştirilmeye ihtiyacı vardır. Çünkü sporcu tek boyutlu bir canlı değildir. Dolayısıyla müsabaka ortamında sadece fiziksel değil psikososyal yönden baskı altındadır. Bu yönde eğitilen sporcuların müsabaka ortamında karşılaştıkları iç ve dış dirençlere karşı duygusal ve fiziksel anlamda doğru tutum ve davranış gösterebilirler.’’