HABERLER

23.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

İstanbulspor:0 Beşiktaş:4 (U-17)

U-17 Akademi Takımımız, Akademi Ligi'nin 10. haftasında İstanbulspor’u 4-0 mağlup etti.

Beylikdüzü Stadı’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; İbrahim Akıncı, Musa Akarslan, Furkan Yılgın, Tarık Taşdemir, Şiyar Kepir, Burak Ceylan, Hüseyin Eray Karataş, Yusuf Can Abay, Muhammed Öztürk, Mustafa Apardı ve Ömer Furkan Çağlar onbiriyle başladı.
 
Mücadeleye iki takım da hızlı başladı. Hücumda etkili bir performans sergileyen takımımz, Mustafa ve Hüseyin Eray ile bulduğu pozisyonlardan faydalanamadı. Rakip ataklarda kalemizde iyi yer tutan İbrahim, rakibin öne geçmesini önledi. Hızlı ataklarla hücumda pozisyon arayan siyah-beyazlılarımız, Muhammed ile bulduğu pozisyonda kaleciye takıldı. Orta alan mücadelesiyle geçen karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.
 
İkinci yarıya hızlı başlayan ekibimiz, Mustafa ile yakaladığı pozisyondan faydalanamadı. Orta sahada baskılı oynayan ekibimiz, rakibin ataklarına engel oldu. Muhammed ile karşı karşıya kalan ekibimiz, pozisyondan faydalamanadı. Altı pas çizgisi üzerinden topla buluşan Yusuf Can, attığı golle siyah-beyazlılarımızı 1-0 öne geçirdi. Hüseyin Eray’ın yakaladığı pozisyonda top savunmaya çarptı ve yön değiştirdi. Yusuf Can’ın pasında hareketlenen Hüseyin Eray, attığı güzel golle skoru 2-0’a getirdi. Burak Ceylan’ın ceza sahasından vuruşu direkten döndü. Pozisyon devamında Rıfat Can’a çarpan top ağlara gitti ama ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Frikikte topun başına geçen Şiyar, güzel bir organizasyonda attığı golle takımımızı 3-0 öne geçirdi. Orta alanda baskı kuran ekibimiz, rakibin hücum yapmasına engel oldu. Mutlu, ceza sahası dışından attığı golle skoru 4-0’a getirdi ve siyah-beyazlılarımız, sahadan 4-0 galip ayrıldı.