HABERLER

23.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

İstanbulspor:0 Beşiktaş:2 (U-16)

U-16 Akademi Takımımız, Akademi Ligi'nin 10. haftasında İstanbulspor’u 2-0 mağlup etti.

Beylikdüzü Stadı’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Rahim Ateş, M.Ramazan Baştuğ, Onur Kaya, Ali Baran Görmüş, Ege Atlam, Barış Pala, Aydoğan Karaca, Erhan Eblem, Mustada Ethem Erboğa, Kenan Duran ve Sadık Eren Yıldırım onbiriyle başladı.
 
Karşılıklı ataklarla başlayan mücadelede iki taraf da birbirine üstünlük sağlamakta zorlandı. Sol kanatta Aydoğan ile atak yapan ekibimiz, pozisyonlardan yararlanamadı. Orta alanda Sadık Eren ve Erhan ile baskılı oynayan siyah-beyazlılarımız, rakibin oyun kurmasını engelledi. Sol kanattan gelişen atakta Mustafa’nın şutu üst direkten dışarı çıktı. Kenan ile orta alandan oyun kuran siyah-beyazlılarımız, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.
 
İkinci yarıda orta alanda Kenan’ın pasında Mustafa müsait pozisyonda savunmaya takıldı. Sağ köşeden Aydoğan’ın kullandığı korner atışında top kaleye yöneldi. Kalecinin müdahelesi yeterli olmadı ve takımımız, Aydoğan’ın kornerden attığı golle 1-0 öne geçti. Rakibin uzun pasında iyi kademe yapan Ramazan, pozisyonun gelişmesini önledi. Kenan’ın pasında Mustafa, kaleciye takıldı. Dönen topta Mustafa attığı golle skoru 2-0’a getirdi. Sol kanattan gelişen atakta Furkan’ın ortasında arka direkte Mustafa topa yetişemedi. Uzun pasa hareketlenen Kenan’ın pasında Mustafa arka direğe yakın bölümde rakip savunmanın etkisiyle etkili bir vuruş yapamadı. Oyun disiplinini elden bırakmayan ve etkili bir performans sergileyen siyah-beyazlılarımız, sahadan 2-0 galip ayrıldı.