HABERLER

21.11.2014

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman: ‘Benim oyuncularım özel insanlar’

Vodafone Arena'da düzenlenen 'Vodafone KaraKartal'ın lansmanının ardından Başkanımız Fikret Orman, basın mensuplarına stadı gezdirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Kulübümüz ve Vodafone Türkiye arasında imzalanan, Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşması kapsamında Beşiktaş taraftarına özel hazırlanan Vodafone KaraKartal’ın Vodafone Arena'daki tanıtımının ardından Başkanımız Fikret Orman, basın mensuplarına stadı gezidrirken yapımı tamamlanan ilk locayı da gösterdi. Locada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkanımız Fikret Orman merak edilenlere cevap verdi.
 
İşte Başkanımız Fikret Orman'ın açıklamalarından satırbaşları:
 
“Kimseyi cephe alarak gündeme taşımadım. Camia içinde büyük tepkiler oluşuyor. O günkü açıklamamda 'bizden bunu bekleyenler beklemesin' demiştim. Başka camianın başkanı yapıyor diye söylemedim. O süreçten sonra federasyondan açıklama veya eylem gelmeyince 'bu normal bir şey biz de yapabiliriz' diye düşündüm. Fenerbahçe maçında altıncı çizgi hakemin görmediği benim oyuncum güreş müsabakasında olur gibi yere indiriliyor, görmüyor. Aynı çizgi hakemi yine Fenerbahçe maçında hakemin görmediği pozisyonu durdurup penaltı veriyor.”
 
‘Başkan ve yöneticilerin oyunun içinde olmasına karşıyız’
 
“Bizim ifadelerimizin ne manaya geldiğini gayet iyi anladılar ve bu yönde tedbirler aldılar. Bu Türk futbolu için bir kazanç. Futbol sahada oynanan bir oyun. Oyuncuları belli. Bu oyuncuların içinde başkanlar yok, yönetim kurulu üyeleri yok. Teknik direktörler hatta doktorlar, hatta malzemeciler, futbolcular oynayanlar. Bizler seyirci olarak gelen insanlarız. Takımla birliktelik için gelen insanlarız. Bir başkanın, yönetim kurulu üyelerinin içinde olması için sebep değildir. Başkanın ve yöneticilerin oyunun içinde olmasına karşıyız.”
 
‘Benim oyuncularım özel insanlar’
 
“Benim oyuncularım seçilmiş, özel insanlardır.Karakterli çocuklardır ve hareketlerini irdeleyerek yapan insanlardır. Başkalarınınki bunun tersidir manası çıkmasın. Bireysel bir olayla karşı karşıya kalmazlar, öyle bir olayın muhatabı olmazlar. Her yere gittiklerinde rakip taraftarlar tarafından da alkışlarla karşılanırlar. Hiçbir kulübe, camiaya karşı eylem içinde bulunmazlar. Ben Türkiye'nin her stadına gidiyorum, sokaklarda yürüyoruz. Tepki gördünüz mü? Ben başkan olduğumda en büyük sorun Bursaspor ile olandı. Bursaspor ile ilişkilerin ne kadar iyiye gittiği, ne kadar samimi ilişkilerin olduğu ortada. Sokakta yürüyoruz, 'başkanım yeneceğiz' diyorlar, 'göreceğiz' diyorum. Sporun güzel taraflarını ortaya koyuyoruz. Buna (kötüye) neden verecek eylem, ifade veya tahrik içinde olmadığımı için ne ben ne oyuncularım ne hocam, bütün branşlarım için söylüyorum, gayet medeni şekilde seyrediyoruz. Kasımpaşa'yı ağırlayacağız. Maç bittiği gibi Galatasaray basketbol maçına gideceğim. Aynı durumla karşılaşacağım. Fenerbahçe Galatasaray statlarında hiçbir tepkiyle karşılaşmadım. Benim oyuncum da karşılaşmaz.” 
 
“Kötüden örnek olmaz diye düşünüyorum. Yanlış yapılana siz de yanlışla devam ederseniz yanlışı devam ettirirsiniz. O günkü şartlar, ortam ne olur bilmiyorum. Kırgınlıklarım var. Ama bunlar büyük camialar. Beraber yaşamak ve dostluk içinde gitmesi gereken camialar. Böyle durum olsa bizim imkanımız olsa ben verilme taraftarı olurum. Taraftarlardan tepki geliyor düşüncesinin arkasına sığınmadan yaparım. Camiaları yöneten insanlar kendi iradeleriyle gitmek zorundalar. İrademiz neyse onu uygularız. Ben kesinlikle onlar bunu yaptı biz de aynısını yapacağız taraftarı değilim. İnsanlar gidiyor, kurumsal ilişkiler devam ediyor. Biz de kurum olarak elimizden geleni yaparız.”
 
‘Taşınmazlarla ilgili bir işlem için genel kuruldan yetki alınması gerekir’
 
“Kendisiyle bu konuda konuşmadık. Beşiktaş genel kurulları kamuoyuna açıktır. Alınan kararlar da kamuoyuna açıktır. Bir üniversite kurma üzerine vakıf kurmak için genel kurul üyelerinden yetki almıştır. Taşınmazlarını taşır diye yetki almamıştır. Taşınmazlar derneğin üzerinedir. Bunun için bir daha genel kurul kararı almamız lazım. Kabataş ile beraber bir vakıf kurup üniversite kurma projesi var. Taşınmazların taşınması gibi karar yok. Tüzük çok açık, genel kurul olmadan Beşiktaş'ın mallarını birilerine kiraya vermeniz, devretmeniz mümkün değil. Bizim olduğumuz yerde böyle şeylerin olma ihtimali olmaz. Bunlar hayal mahsülü. Yalçın Bey mektup yazdıysa bilmiyorum. Geçtiğimiz haftalarda divan kurulu toplantısı oldu. Ben de oradaydım. Akil insanların olduğu yerde bunları söyleseydi biz de yanıt verirdik. Mektuba gerek yoktu. Hep aynı üç beş kişi konuşuyor. Beşiktaş'ın çağ atladığı 8 senede ne hikmetse o beş kişi konuşmuyordu.”
 
‘Hiçbir kulübe vadesi gelmiş borcumuz yok’
 
“Kime ne borcumuz var. Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya bir lira borcu mu var? Ayıp şeyler. Yanıt vermediğiniz zaman Beşiktaş'ın borcu varmış gibi algılanıyor. Hiçbir kulübe vadesi gelmiş borcumuz yok. Sadece futbol takımı olarak bakmayın. Şu anda yayın gelirlerini geldiğimizden beri almadık. 2016'nın sonlarında bu temlik bitiyor. Herkesin vardır, bizim yoktur. 'Futbolcular sahaya çıkmıyor, başkan el koydu' haberi hiç oluyor mu? Olmuyor.”
 
‘Anadolu’da daha çok maç oynamamızı istiyorum’
 
“Trabzonspor maçını Konya'da oynama ihtimali var. Anadolu'da daha çok maç oynamak istiyorum. Kasımpaşa maçı için 4 bin civarında bilet satılmış. Başakşehir stadından dört bin bilet satılmış. Bütün arzumuz takım oynarken taraftarı arkasına almış oması. Mesafeler, trafik, taraftarın gelmemesi Anadolu'ya daha çok şey yapıyor. Türkiye'nin her yerinde Beşiktaş taraftarı var. Bizim de oralarda oynamamız sempatik oluyor. İhtimallerden biri Konya Stadı'nda oynamak. Arkadaşların iyi izlenimleri var. Konya valisi Beşiktaşlı. Belediye başkanı, kulüp başkanı herkes istiyor. Ama önce Kasımpaşa maçını tam anlamıyla görmek lazım. Bilic de düşüncesinde çok haklı.”