HABERLER

29.10.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:68 Galatasaray Odeabank:75

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL’nin 1. haftasında Galatasaray Odeabank’a 75-68 mağlup oldu.

BJK İntegral Arena’da oynanan karşılaşmayı Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse ve Basketbol Genel Direktörümüz Yiğiter Uluğ tribünden takip etti.
 
Takımımız karşılaşmaya; Tuğba Taşçı, Jordan Hooper, Gülşah Akkaya, Petra Kulichova ve Esra Erden Atacan beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, Petra Kulichova ile ilk hücumdan 2 sayılık basket kazandı. Tuğba Taşçı’nın basketiyle ekibimiz, ilk 2 dakikayı 4-2 önde geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte Jordan Hooper ve Gülşah Akkaya ile hücumda etkili olan takımımız, çeyrekte son 5 dakikaya da üstün olarak giren taraf oldu. Bu bölümün son dakikasına potasında arka arkaya gördüğü basketlere karşılık veremeyen siyah-beyazlılarımız, çeyreği 20-16 geride tamamladı.
 
İkinci çeyreğe daha etkili başlayan taraf olan Kadın Basketbol Takımımız, Begüm Dalgalar ve Jordan Hooper ile dış atışlarda başarı sağladı. Pota altında Ziomara Morrison ve Petra Kulichova’nın etkili performans sergilemesiyle rakibine zor anlar yaşatan ekibimiz, bu bölümde de üstünlüğünü devam ettirdi. Çekişmeli geçen çeyreğin son anlarını etkili oynayan siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 35-34 önde girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Ziomara Morrison, Gülşah Akkaya, Tuğba Taşçı, Jordan Hooper ve Esra Erden Atacan beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyreğin hemen başında Gülşah Akkaya ile arka arkaya basketler bulan takımımız, skoru 40-36’ya getirdi. Zİomara Morrison’un pota altındaki etkili performansı ve skora yaptığı katkıyla ekibimiz, ilk 4 dakikaya 43-36 önde geçti. Pota altından skor üretmekte zorlandığı dakikalarda farkın erimesine engel olamayan siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 2 dakikaya 47-44 üstünlükle girdi. Çeyreğin son dakikasında Petra Kulichova ile arka arkaya basketler bulan takımımız, bu bölümü 51-46 önde tamamladı.
 
Son çeyreğe takımımız, Emel Ecem Güler’in 2 sayılık basketiyle başladı. Çeyreğin ilk dakikalarında pota altını savunmada sıkıntı yaşayan ekibimiz, Esra Erden Atacan ve Ziomara Morrison’un basketleriyle üstünlüğünü sürdürmeyi başardı. Siyah-beyazlılarımız, çeyrekte ilk 4 dakikayı 58-52 önde geçti. Hücumda art arda top kayıpları yapan ve organize olmakta zorlanan takımımız, farkın erimesine engel olamadı. Karşılaşmada son 4 dakikaya 58-58 eşitlikle girildi. Karşılıklı basketler devam eden çeyrekte son 2 dakikaya siyah-beyazlılarımız, 65-64 önde girdi. Kalan sürede üstünlüğünü devam ettiremeyen Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 75-68 mağlubiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz; 15 sayıyla oynayan Ziomara Morrison olurken onu; 13’er sayıyla oynayan Gülşah Akkaya ve Jordan Hooper takip etti.
 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı