HABERLER

28.10.2014

FUTBOL AKADEMİ

Ali Gültiken, U-14 Takımımızla Antrenman Yaptı

Beşiktaşımızın unutulmaz futbolcularından Ali Gültiken, U-14 Akademi Takımımızın oyuncularıyla bir araya geldi.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Hakkı Yeten Tesisleri’nde Antrenörümüz Recep Ömer Gülen ve Ali Gültiken yönetiminde gerçekleşen antrenman 1,5 saat sürdü.
 
Gültiken, antrenman öncesi oyuncularımızla sohbet ederek onlara deneyimlerini aktardı ve oyuncularımızla birlikte oyun formatında ikinci bölge savunma antrenmanı gerçekleştirdi.
 
Antrenman sonrasında BJK TV’ye açıklamalarda bulunan efsana futbolcumuz Ali Gültiken, gençlerle birlikte olmanın çok güzel olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
“Burası bizim evimiz, hep buradaydık. Gençlerle beraber olmak gerçekten çok güzel bize ayrı bir enerji katıyor. Onların motivasyonu, konsantrasyonu, yetenekleri, nereye gelebileceklerini var oldukları yetenekleriyle kestirebiliyorsunuz. İnşallah içlerinden önemli oyuncular çıkacak. Beşiktaş’ı taşıyabilecek yetenekler var. Hocalarımız çok özverililer. Bireysel yetenek olrak onları hazırlayacaklar. Ama en önemlisi bugün çalışmada göstermeye çalıştığımız takım felsefesini ve oyun yapısını topsuz oynarken veya oyun içerisindeyken doğru pozisyon almak. Futbolun temel prensibi budur. Bugün de bunun bir örneğini göstermeye çalıştık. Baktığımız zaman bu takımın içerisinde iyi yerlere gelebilecek, bireysel yeteneği ve oyun zekası yüksek oyuncular var. Biz bu oyuncuların üzerine koyarak yukarılara taşıyabilirsek Beşiktaş bu oyuncuları kadrosuna katabilir.”
 
Beşiktaşımızın tarihinde yer alan futbolcuların antrenmanlara katılmasının oyuncuların gelişiminde önemli olduğunu belirten BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:
 
“Her hafta Beşiktaş altyapısından yetişmiş veya profesyonel takımında oynamış ve antrenörlük yapan bir ismi veya eski futbolcumuzu bir yaş kategorimizin antrenmanını yaptırmasını isteyeceğiz. Bu organizasyonun çocuklarımızın konsantrasyon ve motivasyonunu üst seviyeye taşıyacağını inanıyoruz. Önlerinde kulüp tarihinine geçmiş bir figürü görmeleri, hayal dünyalarını ve vizyonlarını genişleteceği gibi aidiyet duygularının gelişmesinede katkı sağlayacaktır.”