HABERLER

27.10.2014

BASKETBOL

Rakibimiz Khimki Moscow’u Tanıyalım

Beşiktaş İntegral Forex Takımımız'ın Eurocup D Grubu’nda 29 Ekim Çarşamba saat 20.00’de Beşiktaş İntegral Arena’da karşı karşıya geleceği Khimki Moscow’u tanıyalım.

1997 yılında kurulan ve Rus basketbolunun günümüzde en önemli takımlarından biri olarak kabul edilen Khimki, özellikle 2000’lerin ikinci yarısından itibaren Avrupa basketbolundaki yükselişini istikrarlı olarak sürdürerek kıtanın saygı duyulan takımlarından biri olmayı başardı.
 
2006 yılında Eurochallenge ve 2009’da Eurocup final maçında sahada olan Khimki, 2012 yılında finalde Valencia’yı yenip Eurocup’u müzesine götürerek tarihindeki ilk Avrupa Kupası'nı kazanmış oldu.
 
CSKA Moskova’nın domine ettiği Rusya Ligi’nde, henüz şampiyonluğu bulunmamasına rağmen, Khimki 2010-11 sezonunda eski Sovyet ülkeleri takımlarının mücadele ettiği karma lig olan VTB Ligi şampiyonluğu’nu finalde CSKA Moskova’yı yenerek kazandı. O sezon, CSKA Moskova’nın şu ana dek kazanamadığı ilk VTB Ligi sezonu olarak tarihe geçti.
 
Khimki’nin müzesindeki bir diğer kupa’da 2008 yılında kazandığı Rusya Kupası.
 
Başantrenörlüğü’nü Litvanya basketbolünün sembol isimlerinden Rimas Kurtinaitis’in yaptığı Khimki, iç saha maçlarını 6000 kişilik Moscow Region Basketbol Merkezi’nde oynuyor.
 
Geniş bir kadrosu bulunan Khimki’nin önemli dış oyuncularından birkaçı; aynı zamanda Karadağ milli takımı formasını da giyen ABD asıllı skorer oyun kurucu Tyrese Rice, 2014 Dünya Kupası’nda milli takımımıza karşı da forma giymiş olan Finlandiyalı skorer Petteri Koponen, deneyimli Rus forvet Sergei Monya ve ABD’li Tyler Honeycutt.
 
Pota altında Fransa’nın son yıllarda yetiştirdiği en önemli uzun oyunculardan Joffrey Lauvergne’i kadrosunda bulunduran Khimki, bunun yanısıra ABD’li Paul Davis ve James Augustine ile rakiplerine tehdit olabilecek bir pota altı rotasyonuna sahip.
Haber: Oğuz Taftalı