HABERLER

21.10.2014

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz Takımımız, A Milli Takımın İskeletini Oluşturuyor

Türkiye'nin en başarılı hentbol ekibi Beşiktaş Mogaz Takımımız, Hentbol A Milli Takımı'na 6 oyuncu gönderiyor.

2016 Avrupa Hentbol Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Hentbol Takımı kamp çalışmalarına bugün başlıyor. Eleme gruplarında; Norveç, Hırvatistan ve Hollanda ile karşılaşacak A Mili Hentbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı. 24 oyuncu arasından seçilerek oluşturulacak Milli Takım için Beşiktaş Mogaz Takımımızdan 6 oyuncu aday kadroda yer aldı. Hentboldaki 7 bölgenin 5'ine aday gösterilen oyuncularımız şu şekilde; Yunus Özmusul (Kaleci), Uğur Çoban (Sol Kanat), Şenol Boyar - Volkan Çalışkan (Orta Oyun Kurucu), Ramazan Döne (Sağ Oyun Kurucu), Tolga Özbahar (Pivot).
 
A Mili Takım aday kadrosuna seçilen ancak sakatlığı bulunan Ozan Arifoğlu ay-yıldızlı takımdan affını istedi. 
 
A Milli Takım kadrosunda 2 oyuncu hariç tüm oyuncular Türk takımlarında forma giyiyor. Can Çelebi (Nexe Nasice/Hırvatistan) ve Hakan Şahin (TIK-Handbold/Danimarka) ise yurt dışı liglerinden milli takıma katılacaklar.
 
A Milli Hentbol Takımı tarihinde hiçbir büyük turnuvaya katılma başarısı gösteremedi. Ne Dünya Şampiyonası ne de Avrupa Şampiyonası geçebilen ay-yıldızlılar 1. gruptan çıkıp bir ilki gerçekleştirmek için çabalayacak. Buna göre eleme turnuvası öncesi açıklamalarda bulunan Adnan Öztürk, ''4 yıl önce göreve geldiğimizde milli takımlarda yeni bir oluşum ortaya çıkarmıştık. Yaş gruplarında yeni milli takımlar kurmuş ve üst yapımıza genç oyuncular aktarmıştık. Yavaş yavaş onların zamanı geliyor ama hala tam gelişimi göstermiş değiller. Bu tip turnuvalarla daha da tecrübe kazanacağız.'' açıklamasında bulundu. 
 
Oyuncularından modern hentbolun gerekliliklerini yerine getirmelerini beklediğini aktaran Adnan Öztürk, '' Yeni oyuncuları dünya hentboluna adapte etmek istiyoruz. 94-95 jenerasyonundan en az 6-7 oyuncu şimdi A Milli Takımı besliyor olmalıydı ancak bu yaş grubu 40-45 uluslararası maç yapmış olmasına rağmen hentbola kazandırılamadı. Bu da A Milli Takım kadrosuna altyapıdan destek almamızın önüne geçti. Şimdi çalışmalarımızı 96-97 ve 2000 doğumlu sporcular üstünde yoğunlaştırdık. İyi bir iskelet kuruldu biraz zaman kaybetmiş olsak da A Milli Takımı en doğru katkıyı vermek için çalışıyoruz.'' şeklinde konuştu. 
 
A Milli Hentbol Takımı 28 Ekim Salı gününe kadar Ankara THF Hentbol Salonu'nda çalışmalar gerçekleştirilecek. Ay-yıldızlılar 29 Ekim Çarşamba günü ilk maçta Norveç'le deplasmanda karşılaşacak. Ardından yurda dönecek kırmızı-beyazlılar, 2 Kasım Pazar Günü Hırvatistan'ı Ankara'da ağırlayacak.