HABERLER

19.10.2014

FUTBOL

Beşiktaş:3 Sivasspor:2

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 6. haftasında karşılaştığı Sivasspor’u 3-2 yendi.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu siyah-beyazlılarımız yaptı. Mücadelenin ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 8. dakikada Serdar Kurtuluş’un ceza sahası içinde ortaladığı top Sivassporlu Ümit Kurt’un eline çarptı, hakem ‘devam’ dedi. Takımımız, ilk 10 dakikayı pozisyon üretemeden geçti. 15. dakikada kısa paslarla ceza sahasına sarkan ekibimizde kale sahası önünde topla buluşan Demba Ba’ya rakip savunma oyuncuları vuruş izni vermedi. İlerleyen bölümde takımımız tempoyu artırdı ve rakibine baskı yaptı. 18. dakikada sağ kanattan gelişen atağımızda Serdar Kurtuluş’un ceza sahasına kestiği yüksek topa Olcay Şahan iyi bir vuruş yapamadı. Beşiktaşımız, Veli Kavlak ile çok net bir gol pozisyonuna girdi. 25. dakikada gelişen atağımızda Demba Ba’nın derinlemesine pasında Olcay Şahan şık bir hareketle topu Veli Kavlak’a bıraktı. Ceza sahası içinde topla buluşan Veli’nin çektiği şutta kaleci gole izin vermedi. 33. dakikada Kerim Frei’nin kullandığı köşe vuruşunda Tomas Sivok topu arka direğe aşırdı. O noktadaki Demba Ba’nın vuruşunda top dışarı gitti. Oyun takımımızın kontrolünde giderken Sivasspor bir duran topla gole gitti. 40. dakikada Cicinho’nun kullandığı köşe vuruşunda Da Costa’nın gelişine çektiği şutta top ağlarımıza gitti(0-1). İlk yarının uzatma bölümünde ceza sahası dışı sağ çaprazdan çift vuruş kullanan ekibimizde Gökhan Töre’nin vuruşunda kaleci topun filelere gitmesini önledi. Takımımız, soyunma odasına 1-0 geride gitti.
 
İkinci yarının başlama vuruşunu kırmızı-beyazlılar yaptı. Beşiktaşımız, ikinci yarının hemen başında gole çok yaklaştı. 47. dakikada Ümit Kurt, ceza sahası önünde Demba Ba’yı düşürdü. Demba Ba’nın ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği şutu kaleci Ertuğrul direk dibinde çıkardı. Ertuğrul’dan dönen topu takip eden Ersan Gülüm kafa vuruşuyla topu bir kez daha kaleye gönderdi ama Ertuğrul iyi bir refleksle topun ağlara gitmesini önledi. Etkili oyunuyla rakibini bunaltan Beşiktaşımız, aradığı golü Demba Ba ile buldu. 58. dakikada Oğuzhan Özyakup’un pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre, bekletmeden ortasını yaptı. Demba Ba, üzerine gelen topa gelişine bir şut çekti ve top ağlarla buluştu(1-1). Golün ardından temposunu düşürmeyen siyah-beyazlılarımız, skoru lehimize çeviren golü yine Demba Ba ile buldu. 65. Dakikada sol taraftan Ramon Motta’nın ortaladığı topla ceza sahası içinde buluşan Demba Ba, yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekti, top filelerle buluştu(2-1). Demba Ba’nın golüne konuk ekip Sivasspor yine bir duran top golüyle cevap verdi. 74. dakikada sağ taraftan Cicinho’nun kullandığı korner sonrası ceza sahamızda oluşan karambolde topla buluşan Hakan, meşin yuvarlağı ağlarımıza gönderdi(2-2). Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Beşiktaşımızı yeniden öne geçiren golü Olcay Şahan kaydetti. 79. dakikada Gökhan Töre’nin pasıyla topla buluşan Demba Ba, akıl dolu bir topuk pasıyla topu ceza sahası içinde bulunan Olcay Şahan’a attı. Olcay Şahan net bir vuruşla topu ağlara gönderdi(3-2). Kalan bölümde tempoyu düşüren siyah-beyazlılarımız, çekişmeli geçen maçtan 3-2 galip ayrılarak zirvedeki yerini korudu.
 
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
 
Stat: Ankara Osmanlı
 
 
Hakemler: Mete Kalkavan, Süleyman Özay, Ceyhun Sesigüzel, İsmail Şencan(4. Hakem)
 
 
Beşiktaş: Tolga, Serdar(Dk.73 Necip), Sivok, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Olcay(Dk.87 Pedro), Kerim(Dk.56 Oğuzhan), Gökhan, Demba Ba
 
 
Yedekler: Cenk G., İsmail, Necip, Uğur, Pedro, Oğuzhan, Cenk T. 
 
 
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
 
Sivasspor: Ertuğrul, İbrahim, Ziya, Ümit, Da Costa, Cicinho, Taouil(Dk.88 Ahmet), Adem(Dk.90 Batuhan), Burhan, Utaka, Chrisantus(Dk.67 Hakan)
 
 
Yedekler: Korcan, Ahmet, Berk, Hakan, Ahmet A., Cihan, Batuhan
 
 
Teknik Direktör: Roberto Carlos
 
 
Goller: Da Costa (Dk.40), Demba Ba (Dk.58, 65), Hakan (Dk.74), Olcay (Dk.79)
 
 
Sarı Kartlar: Cicinho (Dk.60), Motta (Dk.63), Ziya (Dk.66), Utaka (Dk.70), Batuhan (Dk.90+5)
 
 
1. DEVRE
 
 
15. dakikada kısa paslarla ceza sahasına sarkan ekibimizde kale sahası önünde topla buluşan Demba Ba’ya rakip savunma oyuncuları vuruş izni vermedi.
 
25. dakikada gelişen atağımızda Demba Ba’nın derinlemesine pasında Olcay Şahan şık bir hareketle topu Veli Kavlak’a bıraktı. Ceza sahası içinde topla buluşan Veli’nin çektiği şutta kaleci gole izin vermedi.
 
33. dakikada Kerim Frei’nin kullandığı köşe vuruşunda Tomas Sivok topu arka direğe aşırdı. O noktadaki Demba Ba vuruşunda top dışarı gitti.
 
40. dakikada Cicinho’nun kullandığı köşe vuruşunda Da Costa’nın gelişine çektiği şutta top ağlarımıza gitti(0-1).
 
 
2. DEVRE
 
 
47. dakikada Ümit Kurt, ceza sahası önünde Demba Ba’yı düşürdü. Demba Ba’nın ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği şutu kaleci Ertuğrul direk dibinde çıkardı. Ertuğrul’dan dönen topu takip eden Ersan Gülüm kafa vuruşuyla topu bir kez daha kaleye gönderdi ama Ertuğrul iyi bir refleksle topun ağlara gitmesini önledi.
 
58. dakikada Oğuzhan Özyakup’un pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre, bekletmeden ortasını yaptı. Demba Ba, üzerine gelen topa gelişine bir şut çekti ve top ağlarla buluştu(1-1).
 
65. Dakikada sol taraftan Ramon Motta’nın ortaladığı topla ceza sahası içinde buluşan Demba Ba, yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekti, top filelerle buluştu(2-1).
 
74. dakikada sağ taraftan Cicinho’nun kullandığı korner sonrası ceza sahamızda oluşan karambolde topla buluşan Hakan, meşin yuvarlağı ağlarımıza gönderdi(2-2).
 
79. dakikada Gökhan Töre’nin pasıyla topla buluşan Demba Ba, akıl dolu bir topuk pasıyla topu ceza sahası içinde bulunan Olcay Şahan’a attı. Olcay Şahan net bir vuruşla topu ağlara gönderdi(3-2).
Haber: Selçuk Genç
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu