HABERLER

15.10.2014

FUTBOL AKADEMİ

Takım Savunmasına Odaklanan U-16 Futbol Takımımız, 3 Maçta 6 Gol Attı ve Hiç Gol Yemedi

U-16 Akademi Takımımız’ın Antrenörü Faruk Hakan Şahin, ekibimizin son durumu ve genel hedefleri ile ilgili internet sitemize açıklamalarda bulundu.

2014-2015 sezonunda 4 karşılaşmaya çıkan U-16 Takımımız, şu ana kadar kalesinde hiç gol görmedi...

Coca Cola Akademi Ligi Marmara 2 Grubu'nda mücadele eden siyah-beyazlılarımız, ilk hafta Bayrampaşa'yı deplasmanda 2-0 mağlup ettikten sonra 2. haftayı maç yapmadan geçti. 3. haftada Beylerbeyi'ni 4-0 ile geçen takımımız, 4. haftada ise Bursaspor deplasmanında 0-0 berabere kalarak 1 puan çıkarttı.

U-16 Futbol Takımımız, 4'er maç oynayan 12 puanlı Fenerbahçe ve Galatasaray ile 9 puanlı Pendikspor'un gerisinde 4. hafta sonunda grubunda 4. sırada bulunuyor.

U-16 Futbol Takımımız'ın geçen sezondan devam eden kadrosuna yeni isimler de transfer edildiğini belirten Antrenörümüz Faruk Hakan Şahin, "Geçen sezondan devam eden ve yeni transferlerimizle birlikte 24 kişilik bir takım oluşturduk. Geçen sezondan 6-7 oyuncumuzla yolumuzu ayırdık ve şehir dışından 2-3 transfer yaptık. 4 Eylül’de Macaristan’da düzenlenen Audi Eto Cup U-16 Futbol Turnuvası’na katıldık. Takım olarak gelişimimiz açısından çok önemli bir turnuvaydı. Turnuvada önemli rakiplerle 6 tane zorlu maç oynadık. Sezon başlamadan bizim için iyi bir hazırlık dönemi oldu" diye konuştu.

3 maç sonunda rakip kalelere 6 gol atıp hiç gol yemediklerini hatırlatan Şahin, "Takımın gidişatından memnunum. Amacımız şampiyon olmak değil, oyuncularımın bireysel gelişimini tamamlamasıdır. Oyuncular bireysel olarak kendilerini geliştirdiklerinde bu takıma da yansır. Bütün oyuncularımın bir mesafe katetmesini istiyorum. 2-3 haftadır savunma ağırlıklı çalışmalar yapıyoruz. İlerleyen haftalarda daha zorlu rakiplerle oynayacağız" dedi.

Takımın 6 haftalık zorlu bir sürece girdiğini belirten Şahin, "Önümüzde Dardanelspor maçı var. Devamında Eyüpspor, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul Başakşehir A.Ş., İstanbulspor A.Ş. ile 6 haftalık süreçte zorlu maçlar oynayacağız. Önemli olan bu zorlu süreçte iyi performans göstermek. Böylelikle yaptığımız çalışmaların meyvelerini almış oluruz" şeklinde konuştu.

Takım savunmasına büyük önem verdiklerini belirten Antrenörümüz Faruk Hakan Şahin, "Savunma olarak üzerinde durduğumuz noktalar var, 2’ye 1 ve 3’e 2 gibi çalışmalar yapıyoruz. Çünkü bu çalışmalar takımımızda eksik bir noktaydı. Doğru savunma yapmak, doğru yerlerde olmak ve takım savunması yapmak çok önemli. Bunu da yapabilmek bilgi, beceri ve çalışma gerektiriyor. Şu anda bu çalışmaların üzerinde duruyoruz. Savunmayı en iyi şekle getirmek ve tüm takım olarak savunma yapmayı öğreniyoruz" dedi.

Altyapılarda şampiyonluğu çok önemli olmadığına değinen Şahin, "Altyapı olarak baktığımızda şampiyonluk en son düşünce. Önemli olan oyuncuların bireysel olarak kendilerini geliştirmeleridir. U-16 takımındaki oyuncunun savunma, hücum ve bireysel oyunu birlikte yapabilmesi bizim için önceliklidir. Bu oyuncular 2-3 sene sonra profesyonel liglerde oynayacaklar. Biz şimdiden bu oyuncuları profesyonel liglere hazırlıyoruz. Bizim için şampiyonluktan daha çok oyuncunun kendini geliştirmesi önem kazanıyor. Zaten altyapının amacı oyuncuların kendini geliştirmesine odaklıdır" diye konuştu.