HABERLER

13.10.2014

FUTBOL AKADEMİ

U-14 Akademi Futbol Takımımız'ın Performansı Dikkat Çekiyor

U-14 Akademi Takımımız'ın antrenörü Recep Ömer Gülen, internet sitemize açıklamalarda bulundu.

'Oturmuş bir kadroya sahibiz'
U-14 Akademi Takımımız'ın antrenörü Recep Ömer Gülen, ekibimizin Akademi Ligi'ne iyi başladığını, 3'te 3 yaprak 9 puan toplarken 12 gol atıp 1 gol yediğine dikkat çekti. Geçen seneden gelen oturmuş bir kadroya sahip olduğumuzu söyleyen Recep Ömer Gülen, "Takımımız geçen yıl uluslararası arenada da kendini ispatlamıştı. Volkswagen Junior World Masters Cup'ta ikinci olurken, Vodafone Cup'ta şampiyon olmuştu. Bu kadronun üzerine üç tane transfer yaptık. Dikilitaş'a kiralık verdiğimiz beş oyuncu da kadromuza geri döndü. Toplam 23 futbolcu ile lige başladık. Ligde iyi bir tempo yakaladık ve böyle devam etmeyi planlıyoruz" dedi.

'Takım olduğumuzu hissetmek bizi mutlu ediyor'
Oyuncularımızın maç tecrübesi edinmelerinin önemine vurgu yapan Recep Ömer Gülen, "Bizim oyuncularımızdan asıl istediğimiz maç tecrübesi kazanmaları. Oynadıkları mevkilerde, 4-5 tane oynama mentalleri olmasını hedefliyoruz. Bunun yanı sıra top bizdeyken veya rakipteyken oyunu iki yönlü oynayabilmelerini de öğretmeye çalışıyoruz. Takımımızın pas yapmayı, oyunun yönünü kolayca değiştirmeyi, üçüncü bölgeye rakibi hapsetmeyi, bir an olsun baskıyı bırakmamayı, hatlar arası mesafeyi korumayı, topa göre, rakibe göre veya merkeze göre pozisyon almayı öğrenmesi gerekiyor. Bizim için önemli olanlar bunlar. Kazanırız veya kaybederiz önemli değil, ama bunları öğrendikten sonra bir sonraki maçlarını mutlaka kazanacaklardır. Bunların sahaya yansıdığını görmek, takım olduğumuzu hissetmek bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

'Uzun vadede hedefimiz genç oyuncuları A Takım'a kazandırabilmek'
U-14 Akademi Takımımız'ın hedeflerinden de bahseden Recep Ömer Gülen, "Hedeflerimiz kısa ve uzun vade olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kısa vadede hedefimiz; oyuncularımızın olabildiğince çok maç oynaması ve uluslararası tecrübelerini artırmaları. Uzun vadedeki hedefimiz ise bu yaş grubundaki oyuncularımızı bir üst yaş kategorisine oradan da A Takım'a kazandırmak" ifadelerini kullandı.


3 Maçta 3 Galibiyet
U-14 Akademi Futbol Takımımız, 2014-2015 sezonuna 1-0'lık Bayrampaşa galibiyeti ile başlamış, 2. haftayı maç yapmadan geçtikten sonra Beylerbeyispor'u deplasmanda 9-0 mağlup etmiş ve 4. haftada konuk ettiği Bursaspor'u da 2-1 yenmeyi başarmıştı.

Siyah-Beyazlılarımız, Coca Cola Gelişim Ligi Marmara 2 Grubunda 4'er maç oynayan 12 puanlı Fenerbahçe, 10 puanlı Galatasaray ve 9 puanlı Bursaspor'un ardından 9 puan ve averaj ile 4. sırada yer alıyor.