HABERLER

09.10.2014

FUTBOL AKADEMİ

U-17 Akademi Takımımızın Başarılı Kaptanı Şiyar Kepir’i Tanıyalım

U-17 Akademi Takımımızın Bayrampaşa ile oynadığı sezonun açılış maçında frikikten gol atarak takımımızın galibiyetinde önemli bir rol oynayan kaptanımız Şiyar Kepir, yeteneği ile dikkat çekiyor.

20 Ağustos 1998 doğumlu Şiyar Kepir, futbola Nehir Futbol Okulu'nda başladı. Kepir, sırasıyla Adana Gençlerbirliği ve Antalyaspor takımlarında forma giydikten sonra Beşiktaşımızın altyapısına kazandırıldı.
 
Henüz futbol hayatının baharında olan Şiyar Kepir, kısa ama hareketli futbol yaşantısı hakkında internet sitemize açıklamalarda bulundu.
 
Adana Gençlerbirliği takımındaki antrenörü Bülent Oymacı’nın kendisine çok şeyler kattığını dile getiren Kepir, şunları söyledi:
 
“Adana Gençlerbirliği takımında oynarken o zamanki antrenörüm Bülent Oymacı hocamla 2 sene birlikte çalıştım ve düşünce yapısı olarak bana çok şeyler kattı. Adana Gençlerbirliği’nde oynadığım dönemde lisansımı alarak Antalyaspor seçmelerine katıldım. Daha sonra Antalyaspor ile sezona başladım.
 
Emrah Bayraktar, Kaan Demir ve Semih Sezerli hocalarım 2 sene boyunca beni izlediler. Zor bir transfer dönemi geçirdim. Antalyaspor beni göndermek istemedi.
 
Buraya gelmeden 1,5 sene boyunca Semih hocam ile konuştum Lig devam ederken 1 sene daha Antalyaspor’da kalmak istediğimi söyledim ve anlayışla karşılandım. Bu sezon Beşiktaş’a transferim gerçekleşti.  Beşiktaş’a ilk geldiğimde Semih hoca karşıladı. Daha sonra Emrah Bayraktar ve Kaan Demir ile tanıştırdı. İlk geldiğim gün Almanya Karmasıyla oynanan hazırlık maçında forma giydim.
 
‘İlk maçımda çok heyecanlandım’
 
Beşiktaş formasıyla resmi olarak ilk Bayrampaşa maçına çıktım. Maçı 4-0 kazandık ve frikikten bir golüm var. Maçta çok heyecanlıydım. Beşiktaş formasının ağırlığının yanında takımımızın antrenörü Kaan hocam beni kaptanlığa layık gördü. Maça çıkmadan önce ailem aklıma geldi. Ailemin bana karşı emeklerini boşa çıkarmamak için sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. Maç boyunca takım olarak iyi mücadele ettik. Sahada iyi şeyler yaptık. Yeni bir takıma alışmak zordu ama arkadaşlarımın desteği ve futbola bağlılığım ile yeni takımıma alıştım. Sahada yapacaklarıma odaklandım. İlk golü bulmamızla beraber üzerimdeki heyecanıda attım. Frikik kullanmayı çok seviyorum ve Beşiktaş formasıyla çıktığım ilk maçta frikikten gol attım ve maçı 4-0 kazandık. Genellikle sahadaki oyun disiplinimizi koruyoruz ve bu da sonuca etki ediyor. Geçen sezon Antalyaspor ile çıktığım U-15 maçlarında frikikten çok fazla golüm var.
 
‘Burada bir aile gibiyiz’
 
BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’nde kalıyorum. Takımın her oyuncusu benim için aynıdır. Aile gibiyiz, birbirimize bağlıyız. Onları ayırt etmem çok zor. Antalyaspor’da oynarken geçen sezon takım kaptanımız Burak Ceylan ile sosyal medya üzerinden sohbet etme şansı bulmuştuk. Bana takım hakkında bilgiler verdi. Nasıl bir ortam olduğunu ve Beşiktaş’ta oynamanın nasıl bir duygu olduğunu anlattı.
 
Hedef Şampiyonluk
 
Takım olarak Türkiye Şampiyonluğu’nu hedefliyoruz. Tabi içimizden birkaç oyuncu milli takıma giderse bu bizim için çok büyük bir motivasyon ve gurur kaynağı olur. İyi takım olarak bunları gerçekleştirmek istiyoruz.’’