HABERLER

02.10.2014

BASKETBOL

Ahmet Kandemir: “Daha atletik oyuncularla oyun yapımızı değiştirdik”

Baş Antrenörümüz Ahmet Kandemir, BJK TV’de konuk olduğu Rota Pota programında önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş İntegral Forex Takımımız’ın Baş Antrenörü Ahmet Kandemir, yeni sezon öncesi çalışmalar, Türkiye Ligi, Eurocup ve daha bir çok konuyla ilgili BJK TV’de Şansın Tokyay’ın sunumuyla ekrana gelen Rota Pota programında açıklamalarda bulundu. Baş Antrenörümüz Ahmet Kandemir’in açıklamaları şöyle;
 
“Bu sezon geçen sene oluşturduğumuz ekibi korumak ve eksiklerimizi tamamlamak üzere bir planlama yapmıştık. Lofton, Broekhoff ve Muratcan Güler kaldı. Mehmet Yağmur’un da kalmasını istiyorduk. Belli fedakarlıklar da yaptık ama olmadı. Geçen seneki kadromuzdan tutmak isteyip de tutmayı başaramadığımız tek oyuncu Mehmet Yağmur oldu.”
 
“Çok iyi bir ekip oluşturduk. Çalışmayı seven, sporcu ahlakı yüksek bir ekibiz. Ama şanssızlıklarımız da oldu. Kerem ve Broekhoff takıma geç katıldı, Lofton’ın burnu kırıldı, Engin’in hafif bir sakatlığı var. Bunlardan ötürü tam ekip olarak hazırlanamadık. Tam takım olarak hazırlansaydık daha iyi duruma gelebilirdik. Ama neticede bizim yaşadığımız sorunlar basketbolun içinde olan sorunlar. Diğer takımlar da bu sorunları yaşıyor. Önümüzdeki hafta kupa var, hazır ve iyi durumdayız.”
 
“Hazırlık turnuvalarına nasıl baktığınız çok önemli. Hazırlık turnuvalarına maç kazanmaya değil takımın yapısını oluşturmaya yönelik baktık. Takımın sertliğini oluşturmak ve prensipleri oturtmayı amaçladık. Hazırlık dönemini iyi geçirdik. Kamp dönemimiz de çok verimli geçti.”
 
“Bu sene takımın yapısı tamamen değişti. Geçen sene Colton Iverson dışındaki uzunlarımız yüzü dönük oynayabilen, şut tehdidi olan oyunculardı. Bu seneki uzunlarımız daha farklı, çember altı oyuncuları. Daha atletik oyuncularla oyun yapımızı değiştirmiş olduk. Aslında dışarıdan geçen seneki sistemimizi koruduk ama içeriden biraz daha farklı bir basketbol oynayacağız. Yabancı kuralının değişmesinin nasıl bir etkisinin olacağını da lig başlayınca göreceğiz.”
 
“Geçen sezon Breokhoff ve Iverson’ın çok önemli potansiyelleri olduğu ortadaydı, ancak zaman zaman yabancı kuralından dolayı süre alamıyorlardı. Bu sene bu tip dezavantajlarımız olmayacak. Geçen sene bir dönem ligde kötü giderken Avrupa iyi olmamızın nedenlerinden biri de orada rotasyon imkanlarımızın fazla olmasıydı. Bu sene hem ligi hem Avrupa’yı aynı kadroyla oynamak bizim için lig için de avantaj olacaktır.”
 
“Yabancı kuralı değişikliği belli sürprizleri getirebilir. Sonuçta ne kadar yabancı kuralı koyarsanız koyun neticede Türkiye ligi Avrupa liglerinden farklı bir lig. Sınırsız bütçeler söz konusu olabiliyor. Bütçesi çok kuvvetli olan takımlar hem yabancı sayısını avantaj olarak kullanacaklar hem daha iyi oyuncular transfer edecekler. Şu da var ki; bütçe olarak daha aşağıdaki takımlar kısıtlı bütçelerle mantıklı takımlar oluşturarak sürprizler yapabilir. Eskiye oranla sürprizlere daha açık bir lig olacağını düşünüyorum.”
 
“Sezon başladığında herkes kağıt üzerinde iyi takımlar kuruyor. Hiç kimse kötü takım kurmak istemez. Sezonun devamında ise sakatlıklar etkili oluyor, ekonomik olanaklar, ödeme düzeni ya da düzensizlikleri etkili oluyor, takımları etkileyen bir çok etken var.”
 
“Türk Telekom’un geçen sene bire bir baktığınızda çok iyi oyuncuları vardı, ancak takım olamadı. İyi oyuncuları bir araya toplayıp iyi takım olunmuyor. Kimi transfer ettiğiniz değil takım olmayı nasıl başardığınız önemli. Türk Telekom gibi bir çok takım bu sene de çok kuvvetli ekipler kurdu ama bu iyi takımların neticelerinin alınıp alınmayacağı önemli.”
 
“10 ay çok uzun bir süre. 10 ay 15 kişilik bir grupta çeşitli sorunlar çıkıyor, rolünü beğenmeyenler oluyor, sorumluluklarından kaçanlar oluyor. 10 aylık maratonda her oyuncunun görevinin belirli olduğu, disiplinli takımlar öne çıkıyor.”
 
“Türk Telekom takımının başarılı olmasını istiyorum aslında. Her başarısız olduğu sene bütçesini arttırıyor bu da bizim telefon faturalarımıza yansıyor.”
 
“Eurocup son iki senedir Euroleague’e yaklaştı. Bundan sonrası için Eurocup’ı Euroleague seviyesine getirip Euroleague daha üst düzeye taşınmak isteniyor. Yapılan planlamalar bununla ilgili.”
 
“Geçen sezon iyi bir Avrupa Kupası dönemi geçirip çok hüzünlü bir şekilde veda ettik. Bu sezon 2. torbadan girdiğimiz ilk grubumuz kuvvetli bir grup ama bizim için sorun değil. Biz iyi bir takımsak ve hedeflerimizi büyüteceksek hangi takımda olduğumuz fark etmez. İyi bir grupta olmamızın bizim için daha iyi olduğunu düşünüyorum.”
 
“Basketbolda değişen kurallardan sonra uzun hücumlardan çok kısa ve bitici hücumlar izleyeceğiz. Basketbol pick and roll üzerine oynanan bir oyun haline geldi. Geçen seneki uzunlarımız rakiplerine dışarıda ciddi derecede eşleşme problemi yaratıyorlardı. Bu sene öyle bir avantaj kullanamayacağız ama içeride potaya giderek bunu telafi etmeyi amaçlıyoruz. Daha koşabilen, daha iki pota arasını çabuk gelebilen uzunlar tercih ettik. Bunu ne kadar sahaya yansıtabileceğimiz de zaman içinde belli olacak.”
 
“Geçen sene Ruziç Bajramoviç ve Buckman’ın üç sayılık çizgisi dışından uzak atışları vardı. Bu sezon aldığımız uzunların da şut tehdidi var ama daha yakın, orta mesafe şutları var.”
 
Baş Antrenörümüz Ahmet Kandemir’in açıklamalarının tamamını videodan izleyebilirsiniz…