HABERLER

30.09.2014

FUTBOL AKADEMİ

Futbol Altyapımız ile İlgili İddialar Hakkında Açıklama

Fanatik gazetesinde Orhan Yıldırım imzası ile futbol altyapımız hakkında bir dizi aslı olmayan, hayal mahsulü iddialar yer almıştır. Futbol Özkaynak Düzenimizin bu iddialara karşı açıklaması şöyledir:

Antrenör olarak 34 kişinin görev yaptığı iddia edilen Beşiktaş JK Futbol Özkaynak Düzeni'nde bu sayı 24'tür. Bu antrenörlerimizin 14'ü Beşiktaşımız'ın altyapısından yetişmiştir. Kalan 10 antrenörümüz ise Beşiktaşımız'da yetişmemelerine karşın, alanlarında uzman kişilerdir ve profesyonelce hizmet etmektedir. Tüm antrenörlerimizin her türlü zorluğa karşın fedakarca görevlerini yerine getirdiklerini belirtiriz.

Haberde iddia edilen; U-13 Futbol Takımımız'ın Romanya'da katıldığı özel turnuvada yaşı büyük oyuncular nedeniyle maç yapacak takım bulamadığı iddiası tamamıyla asılsızdır. Haberde bahsi geçen Romanya Atletico Madrid Academy yetkililerinin, Aralık ayında resmi olarak başvuruda bulunarak futbol altyapımız ile oyuncu gelişimi konusunda işbirliği yapmayı teklif ettiğini de belirtiriz.

Altyapımıza yeni katılımlar olduğu gibi, ayrılan oyuncular da elbette ki bulunmaktadır. Ayrılan oyuncular ile ilgili inisiyatif takım antrenörlerimiz tarafından kullanılmakta, onların bilgi ve tecrübesi ile değerlendirme yapılmaktadır.

Oyuncular; devlet tarafından verilen nüfus kağıtlarında yazan yaşlarına göre oynatılmamakta, bilakis biyolojik yaşlarına uygun yaş kategorilerinde oynatılmaktadırlar... Bu durum, haberde adı geçen ve nufüs kaydında 2000 doğumlu gözüken ancak biyolojik yaşı daha büyük olan oyuncunun, 2 yıldır 1999 doğumlu futbolcular ile birlikte oynatılmasından da anlaşılmaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kayıtları da bu durumu gözler önüne sermektedir.

Beşiktaş JK Futbol Özkaynak Düzeni Takımları, her modern akademide olduğu gibi, yılın belirli dönemlerinde yurt dışında uluslararası turnuvalara katılmakta ve hem kulübümüzü hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret etmektedir.

Asılsız iddialarla dolu bu tür haberlerin yapılış zamanının futbol altyapımızın ciddi bir yapılanma sürecinden sonra, yükselişe geçtiği bir döneme rastlaması manidardır.

Kamuoyunun ve taraftarlarımızın bilgisine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK Futbol Özkaynak Düzeni