HABERLER

23.09.2014

FUTBOL AKADEMİ

U-15 Akademi Futbol Takımımız'ın Genç Yıldızı Musa Erat’ı Tanıyalım

U-15 Akademi Takımımız'ın Bayrampaşa ile oynadığı sezonun ilk mücadelesinde 2 gol atarak 2-0'lık galibiyeti getiren genç futbolcu Musa Erat, yeteneği ile dikkat çekiyor.

Şile Yıldızspor'da futbola başlayan, 1 Ocak 2000 doğumlu Musa Erat, Beşiktaşımız'ın altyapısına kazandırılan genç yeteneklerden birisi...

Şile Yıldızspor formasını giyerken milli takım karmasına seçilen ve Altyapı Antrenörümüz Vural Yılmaz'ın dikkatini çeken Musa Erat, daha sonra Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar ve Antrenörümüz Cafer Oğuz Kaynar tarafından da izlenerek Beşiktaşımız'ın altyapısına kazandırıldı.

U-15 Akademi Takımımız'ın kadrosuna alınan Musa Erat, sezonun ilk maçında Bayrampaşa'ya karşı siyah-beyaz formamızı giydi ve attığı 2 golle galibiyeti getiren isim oldu.

İnternet sitemize konuşan genç yeteneğimiz Musa Erat, hem kendini anlattı hem de gelecekteki hedeflerinden bahsetti:

Musa Erat: "1 Ocak 2000 tarihinde Ankara Keçiören’de dünyaya geldim. Daha sonra İstanbul’a taşındık. Futbola 9 yaşında Şile Yıldızspor’da başladım. İlk futbola başladığım zaman Şile Yıldızspor Antrenörü Tanju Altınay bana her konuda yardımcı oldu. Buraya gelmemde çok büyük emeği vardır. Tanju hocama en güzel hediyenin çok çalışarak ileride iyi bir kariyere sahip olmak olacağını düşünüyorum. Onun bana verdiği emeklere karşılık bu hayalimi gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.

6 sene Şile Yıldızspor’da oynadım. Şile Yıldızspor takımında oynarken Milli Takım Karması’na çağırıldım. Milli Takım Karması ile antrenmanlara çıktım. Antrenmanlarda Beşiktaş antrenörlerinden Vural Yılmaz hocam beni izleyip beğenmiş ve Beşiktaş’ın antrenmanına davet etti.

Beşiktaş’a ilk geldiğimde kimseyi tanımıyordum. Zamanla buradaki aile ortamına alıştım. Hocalarım ve arkadaşlarımla aramız çok iyi, onları çok seviyorum. Beşiktaş’a ilk geldiğimde takımımızın yardımcı antrenörü Cafer hocam ile tanıştım. Cafer hocam bana Beşiktaş’ın çok büyük bir kulüp olduğunu ve benimde Beşiktaş’a yakışır şekilde oynamam gerektiğini söyledi. Futboldan daha çok karakterli bir futbolcu olmanın önemini anlattı.

Takımdaki ortam, arkadaşlık çok güzel. Zamanla birbirimize alıştık. Şuan Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’nde kalıyorum. Sahada Serhat Sever, Berkay Can ve Okan Yıldırım ile iyi anlaşıyorum. Topla buluşabilmem ve pozisyon bulmam için çok çalışıyorlar. Bende oynadığım futbolla takım arkadaşlarımın emeklerini boşa çıkarmak istemiyorum.

Beşiktaş’ın çok büyük bir kulüp olduğunu biliyorum. Onun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Maçlara çok iyi hazırlanıyorum. Beşiktaş’a yakışır bir futbolcu olmaya çalışıyorum.

Beşiktaş'ta oynamak her futbolcunun hayalidir. Ben de bu hayali gerçekleştirdim. İlk maçımda 2 gol atmam benim için güzel bir başlangıç oldu. Gösterdiğim performansla zamanla daha iyi olacağıma inanıyorum. Daha hayallerimin başındayım. Oynadığım futbolla aileme güzel bir hayat sunmak istiyorum. En büyük hayalim aileme güzel bir gelecek sağlamaktır. İnşallah hayallarimi çok çalışarak gerçekleştireceğim.

Bayrampaşa ile oynadığımız lig maçında Beşiktaş forması giydim. Çok heyecanlıydım ilk defa Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte maça çıkacaktım. Heyecanımı yenmeyi başardım ve sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Takımımızın da güzel oyunuyla 2 gol atmayı başardım ve sahadan galip ayrıldık. Sezon içerisinde tüm rakiplerimizi mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.

Emrah Bayraktar ve Cafer Oğuz Kaynar hocalarım Şile’de oyuncu izlemeye geldiler. Bunu her büyük kulüp yapmaz. Bu Beşiktaş’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunun göstergesidir. Emrah hocam ilk geldiğimde Beşiktaş'ı tanıttı. Beşiktaş'ın büyüklüğünden bahsetti.

Bugüne kadar oynadığım tüm yaş kategorilerinde 10 numaralı formayı giydim ama Beşiktaş’ta 9 numaralı formayı giyiyorum. 9 numara benim için artık çok özel bir numara oldu. Ama numara önemli değil. Önemli olan futbol, iyi oyun... Ben Beşiktaş’ta çıktığım ilk lig maçında iyi bir performans gösterdiğime inanıyorum. Beşiktaş’a bana bu imkanları sağladığı için teşekkür ediyorum."