HABERLER

14.09.2014

FUTBOL AKADEMİ

Bayrampaşa:0 Beşiktaş:2 (U-16)

U-16 Akademi Takımımız, Akademi Ligi’nin açılış haftasında Bayrampaşa’yı 2-0 mağlup etti.

Siyah-beyazlılarımız, Bayrampaşa Belediye Stadı’nda oynanan mücadeleye Halit Tokur, Muhammed Ramazan Baştuğ, Süleyman Selak, Ali Baran Görmüş, Hüseyin Seylığlı, Metin Güler, Aydoğan Karaca, Mertcan Açıkgöz, Barış Pala, Kenan Duran ve Veysi Doğan ilk onbiriyle başladı.
 
Mücadeleye Bayrampaşa başladı. İlk yarıya durgun başlayan siyah-beyazlılarımız, hücumda pozisyon bulmakta zorlandı. Sol kanattan Aydoğan ile pozisyon arayan takımımız, bulduğu atakları değerlendiremedi. Savunmanın ortasında Hüseyin ile rakibine geçit vermeyen siyah-beyazlılarımız, kalesini gole kapadı. Sol kanattan atak yapan ekibimizde Aydoğan’ın şutu üst direkten auta çıktı. Savunmanın solunda Süleyman’ın yaptığı müdahalede hakem penaltı noktasını gösterdi. Kalemizde iyi yer tutan Halit, penaltı pozisyonunda rakibine geçit vermedi. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelede ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.
 
Takımımız ikinci yarıya etkili başladı. Aydoğan’ın sol köşeden kullandığı topa iyi yükselen Mustafa, takımımızı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Orta sahada daha çok topla oynayan siyah-beyazlılarımız, rakibin pozisyon üretmesine engel oldu. Sol taraftan Kenan ile frikik kullanan takımımız, baraja takıldı. Rakibine oranla hücumda daha çok pozisyon bulan siyah-beyazlılarımız, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Ceza sahası içinde yerde kalan Kenan takımımıza penaltı kazandırdı. Penaltıda topun başına geçen Kenan, ekibimizi 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Rakip ataklarda savunmamızda iyi yer tutan Hüseyin ve Ali Baran, pozisyonlara engel oldu. İkinci yarı rakibine oranla daha çok pozisyon bulan siyah-beyazlılarımız, sahadan 2-0 galip ayrıldı.