HABERLER

Cenk Gönen: “Bu büyük taraftara layık olmak için var gücümüzle çalışacağız”

Yavru Kartallarımız Atilla Güven ve Kerimcan Aydın, kalecimiz Cenk Gönen ile Beşiktaş Dergisi haziran sayısı için bir röportaj gerçekleştirdi.

İşte o röportajdan bazı bölümler:
 
“Futbolun yanı sıra İspanyolca öğreniyorum, bol bol kitap okuyorum. Bana göre bir futbolcunun mental açıdan kendini hep üst seviyede tutması gerekir. Bu gibi zihinsel yeteneklerini geliştirmek, bir sporcunun futbol anlayışına da yansıyacaktır diye düşünüyorum.”
 
“Sağbek oynayarak başladım futbola. Ancak ortada başladım, baktım ciğerlerim yetmiyor, dedim en rahatı kalecilik. Şaka bir yana rahmetli dayım Ali Altuner’in de etkisiyle kendimi kaleci olmaya motive ettim. Rahmetli dayım Türk furboluna adını altın harflerle yazdırmıştır. Kariyerimde manevi olarak onun etkisi büyük.”
 
“Beşiktaş taraftarının en güzel tarafı, yenilsek de, yensek de bize olan desteklerini asla esirgememeleridir. Bu büyük taraftara layık olmak için biz de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni stadımız yapılınca sanıyorum ki yönetim, futbolcu, taraftarlar olarak Türkiye’deki her futbol takımının, bütün sporseverlerin takdir edeceği muhteşem güzelliklere ortaklaşa imza atacağız.”
 
“Beşiktaşımız’ı diğer takımlardan ayıran şey, saha içindeki arkadaşlığın üst seviyede olması. Böylece takım olabilmenin ilk ve en önemli şartını yerine getirmiş oluyorsunuz çünkü.”
 
“Doksan dakika oynuyorsun ve soğuksun, soğuksun ve bir anda geldiklerinde golü yediğinde tüm takımının mahvolmasına sebep olabiliyorsunuz. Tüm diğer oyunculardan daha fazla maça konsantre olmanız gerekiyor. Bir takımın en fazla stres çeken elemanı da çoğu zaman kalecidir. Çünkü orta alanda bir hata yapıldığında o arada kaynayabilir ama bir kalecinin hatası asla unutulmaz.”
 
Beşiktaş Dergisi’ne Abone Olmak İçin: 444 5 903