HABERLER

22.05.2014

GÜNCEL HABERLER

‘Stadımızı Taraftarlarımızın Alın Terleriyle Yapıyoruz’

Başkanımız Fikret Orman, Kanaltürk’te konuk olduğu programda Vodafone Arena’nın taraftarlarımızın desteğiyle yükseldiğini belirtti.

Kanaltürk’te yayınlanan Bunu Konuşalım programında Candaş Tolga Işık’ın konuğu olan Başkanımız Fikret Orman, Beşiktaşımız’ın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Geride bıraktığımız sezondan Vodafone Arena’nın inşaat çalışmalarına kadar birçok konuya değinen Başkanımız Fikret Orman’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Şampiyonluk harici sonuçlar başarısızlıktır. Biz her sezona şampiyonluk parolasıyla giren bir yapıdayız. Şampiyon olma arzumuz var. Camia olarak buna ihtiyacımız var. Eldeki imkanlar ki ben yaratmadım bu durumu. 2012’de kimse aday olmadığı için aday olup başkan oldum. Mali sıkıntılarımız belli, gelirlerimiz belli. Stat gelirimiz 13 Milyon TL. Stadımız yok, sahamız kapandı 5 sefer, 8 senede 2 sene sahamız kapalıydı. Bunlara bakarak kendimizi avutuyoruz. Beşiktaş başkanı şampiyonluktan başka bir durumu başarı saymaz.”

“Harfiyat işlemlerinde sona ermek üzereyiz. Şehrin göbeğinde bu çalışmaları yapmak çok zor. Kaba inşaatın yarısını bitirdik. Harıl harıl çalışıyoruz. Kredi kullanmadık, alın terimizle yapıyoruz. Her noktası Beşiktaşlıların parasıyla yapılıyor. Stat yapmak, transfer yapmak çok zor. Biz her şeyi iyi yapmaya çalışıyoruz. Özel bir çatı sistemimiz olacak. Pahalı bir yatırım. Bittiği zaman herkes görecek. Çatı haricinde Ağustos sonu Eylül yarısına stadı hazır hale getiririz. Yeni statla gelir 120 Milyon TL’ye yükselecek az bütçeyle yüksek ücretli transfer yapmak çok zor. Zorlanıyoruz ama iyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. Beşiktaşlılar bizim ne çektiğimizi biliyorlar. Loca, VIP, 1903 Tribününden yer alanların paralarıyla stat yapılıyor. 96 tane loca satıldı. Beşiktaşlılar olarak daha çabuk nasıl bitiririz diye tartışmalıyız. Olumsuzu değil olaylara iyi tarafından bakalım. Dünyanın en güzel stadı olacak. Devletin bir kuruşu yoktur bu statta. Taraftarların bize pozitif katkı vermesi lazım. E-bilet olsun, olmasın Beşiktaş’a zarar verenleri tespit edeceğim bir daha stada almayacağım. 35 bin kişi kombine alacak, bir kişi o milletin hakkını gasp edecek. Buna izin vermem. Stadı boş tuttuk, bedava bilet vermedik ama gelirimiz iki katıydı. Bedava biletçilere taviz vermeyeceğim. Dedikodu çıkaranlar kendi menfaatleri peşinde olan insanlar. Gerçek taraftarla her zaman sohbet ediyoruz, fotoğraf çektiriyoruz hiç bir sorun yok.”

“Fernandes’i satmadığıma pişmanım. Aldığı parayı hak etmedi. Sezon başında Önder Özen ve Slaven Bilic, ‘Fernandes kalsın’ dediler. Fernandes ile konuştum, ‘Kalmak istiyorum’ dedi. Ama tam bir hayal kırıklığı oldu. Fernandes’i gönderip yerine gelen oyuncuyla 8-10 puan fazla almış olabilirdik. Yabancı oyuncu formayı öpüyor ama aldığı paraya bakıyor. Bizim insanlarımız tabu yapmaya bayılıyor. Almeida’nın kalması taraftarıydım. İlk yarıda iyi oynadı aldığı parayı helal ettim, Fernandes’e helal etmedim. Beşiktaş’ı iyi yere getirmek için değil kendini iyi yere getirmeye çalıştı.”

“İbrahim ve Sezer karakterli oyuncular. Bi olay yaşadılar, devre arası geri dönmelerini isterdim. Önder hocayla konuştum. Bilic ile de konuşacağım, haftaya bir karara varacağız. Önder Özen ve Slaven Bilic ile çalışmaya devam edeceğiz.”

“Transferler gizli yapılmalı. Yaşadığımız çağda gizli hiçbir şey yok. Teklif götürdüğümüz adama başka takım da teklif verdi diye mevzu çıkıyor. Kulübün bu hale gelmesi, bu yanlış transfer politikası. Beşiktaş’ın parasını çar çur etmek benim tarzım değil. Bataktan çıkarmaya çalışıyoruz. Daha batmaya çalışmayacağız. Transferlerimizi gizli yapacağız. Menajerler piyasa yapmak için hemen bilgi veriyorlar. Sosyal medyada bilgi çok hızlı yayılıyor.”

“Yıldırım Demirören’in alacağı var. Bir kısmını bağışlayacak. Bir kısmını sponsorluk anlaşması yapacağız, bir kısmını ödeyeceğiz. Beşiktaş menfaatlerinin böyle olduğunu düşünüyorum. Genel Kurul ona yetki vermiş, o da transfer yapmış.”

“Futbol takımının çoğu genç ve bekar. İstanbul zor bir yer. Çok para kazanıyorlar, gezmelerine takılmıyorum. Maç sonrası gezmeyecekler. Antreman varsa gezmeyecekler. Disiplin yönetmeliği ağırlaşacak.”

“Geçen sezon 50 Milyon Euro harcadık. Küme düşen Antalyaspor’a 5 puan verdik. Futbol parayla doğru orantılı değil. Futbol takım oyunu, pahalı oyuncularla başarı gelir diye kural yok. Bu kafa Beşiktaş’ı batma noktasına getirdi. Transferin hepsi başarılı olacak diye bir şey yok. İyi futbolcu olmak ayrı, büyük takım futbolcusu olmak ayrı. Önemli transferler yaptık. Bazıları istikbale yönelik. Hatalı transferlerimiz vardır ama yüzde olarak iyi bir oran yakaladığımızı düşünüyorum. Beşiktaş kabuk değiştirdi. Oyuncularımızı yeniledik. Orta saha, stoper, santrafor ve sağ beke oyuncu alacağız.”

“Kartal Yuvası’ndaki sıkıntıyı tespit eden biziz. Savcılığa bildirdik. Hesabı savcılar, mahkeme soracak. Bilgisayar sistemini değiştirdik. Açıkları kapattık.”

“Taraftarlar stattan kaçıyor. Yönetici demeçleri, tribün kavgaları insanları uzaklaştırıyor. Bu oyunu sempatik hale getirmeliyiz. İngiltere’de ikinci lig maçı bile dolu, biz bunu vurgulamak istedik ama yanlış anlaşıldık.”