HABERLER

21.04.2014

FUTBOL

Ahmet Kavalcı ve Önder Özen'den Basın Toplantısı

Futbol A Takımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Kavalcı ile Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen, Gökhan Töre ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Dün gece çeşitli kulüplerde forma giyen arkadaşları ile birlikte gittiği eğlence yerinde, bir saldırganın tabancasından çıkan kurşunun sekerek omzuna isabet etmesi sonucu yaralanan Gökhan Töre'nin tedavi gördüğü hastanede basın mensuplarının karşısına çıkan Ahmet Kavalcı, Gökhan Töre'nin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

Töre'nin herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığına dikkat çeken Ahmet Kavalcı, basında bu konuyla ilgili hatalı haberler yer aldığını belirterek olayı şöyle anlattı:

"Spor camiasından arkadaşlarıyla beraber gece kulübünde bir olayla karşı karşıya kalıyor. Bu olayın futbolcumuz Gökhan Töre ile hiçbir ilgisi yoktur, tamamen tesadüf olmuştur. Arkadaşları ile eğlenirken birileri içeriye giriyor, saldırgan yan locada oturan kız arkadaşına kurşun sıkmaya başlıyor, sonra da havaya ateş açıyor. Biz bunu Emniyet'ten teyit ettik. Tamamen tesadüfen futbolcumuz Gökhan Töre, sağ omzundan yaralanıyor."

Gökhan Töre'nin 1-2 saat sonra ameliyat olacağını belirten Ahmet Kavalcı, "Gökhan, yarın sabah inşallah taburcu olacak ve istirahata çekilecek" dedi.

Futbol A Takımı Basın Sorumlumuz Can İpekçi'nin de futbolcumuzla birlikte mekanda olduğunu ve omzundan hafif şekilde yaralandığını belirten Ahmet Kavalcı, Doktorumuz Ertuğrul Karanlık'ın ise olaydan hemen sonra hastaneye çağrıldığını ve Karanlık'ın eğlencede olmadığını vurguladı.

Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen ise yaptığı açıklamada, sabaha karşı 05.12'de kendisini Gökhan Töre'nin arayarak konudan haberdar ettiğini belirtti ve şunları anlattı:

"Gökhan Töre kendisi beni aradı, elinde bir sıkıntı olduğunu söyledi. Paniğe kapılmamamız için böyle söyledi. Hangi hastaneye gidebileceğini bana sordu. Hangi semtte olduğunu sordum ve Gayrettepe deyince de burayı önerdim. Takiben Kulüp Doktorumuz Ertuğrul Karanlık'a haber verdim ve o da hastaneye gitti. Güvenlik görevlimiz Osman Aydemir ve Ahmet Kavalcı beyi arayarak durumdan derhal haberdar ettim. Hastaneye geldiğimde Gökhan Töre kapının önündeydi. Başka kulüplerin oyuncuları da vardı. İyi tanıdığımız oyunculardan bazılarının aynı olayla ilgili bir takım sıkıntıları vardı. İlk kontrolleri yapıldıktan sonra Emniyet'ten görevli arkadaşlar gelip ifadelerini aldılar."

Önder Özen, önce bir sıyrık olduğunun zannedildiğini ancak daha sonra yapılan kontrollerden sonra seken kurşunun içeriye girdiğinin saptandığını ve operasyon kararı alındığını belirtti.

Basında çeşitli haberler yer aldığını belirten Önder Özen, "Oyuncumuzun olayla herhangi bir alakası yoktur, orada bulunması dışında.... Basketbol ve futbol camiasından birçok sporcunun bir arada bulunduğu bir mekan burası. Tamamen şanssızlık ve tesadüf..." açıklamasında bulundu.

Gökhan Töre'nin operasyon sonrası bu gece hastanede kalacağını hatırlatan Önder Özen, "Yarın sabah taburcu edilecek ve bu hafta içinde de antrenmanlara başlayabileceği bize söylendi" dedi.