HABERLER

İlle de Ramon Olsun

Ramon Motta, Beşiktaş Dergisi’nin kapağına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Dergisi, maçlardaki hırsı ve gözüpekliğiyle taraftarımızın gözdesi haline gelen Ramon Motta ile çok sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Dergimizin bu ayki sayısında, Brezilya’dayken daha önce ismini yalnızca filmlerde, romanlarda duyduğu çok farklı bir coğrafyaya adımını atarak hayatında ilk defa yabancı bir ülkeye gelen, buna rağmen kısa zamanda yeni takımı Beşiktaşımız’a uyum sağlayan genç futbolcumuz Ramon Motta ile özel bir röportaj yer alıyor. Uğur Utku Sezer’in objektifine birbirinden çarpıcı pozlar veren genç futbolcumuz, Beşiktaş Dergisi Editörü Murat Arda’nın sorularını yanıtladı. İşte Beşiktaş Dergisi’nin kapak röportajından bazı ayrıntılar:
“Dışarıda İstanbul’un içine, kalabalıkların arasına karışıyorum. Bu şehire alıştım şimdiden. İstanbul’da yalnız yaşıyorum. Mağazaları dolaşıyorum, sokaklarında geziniyorum, restoranlarını çok seviyorum.”
“Kişilik olarak, sahalarda gördüğünüzden çok farklı biriyim aslında. Sakin mizaçlıyım. Saha içindeki motivasyonum çok farklı olabiliyor; o anda takımın bir parçası olarak tüm benliğinizle kendinizi maça vermek zorundasınız ve bu durumda daha hırslı, daha hırçın bir görüntü ortaya sermek de kaçınılmaz oluyor.”
“Hayata gözlerimi açtığım ilk anda dedem bana bir futbol topu hediye etmişti. Çocukluğumdan beri en büyük eğlencem ve meşgalem de dolayısıyla futbol oldu. Dokuz yaşımda top oynamaya başladım ve onüç yaşımda evden ayrılarak futbola adanmış bir hayat sürmeye başladım.”
“Benim her zaman en olumlu bulduğum özelliğim, sürekli hücumu düşünmem ve atağa geçmemdir. Gerçi Avrupa futboluna da alışmaya başlıyorum. Burada oynamak, pozisyon alma ve defansif olarak daha iyi olma konularında yavaş yavaş bana çok şeyler katıyor.”
“Artık farklı bir din, farklı bir etnik köken ya da renginden dolayı insanlara yapılan ırkçı muamelelerinin cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyorum.”
Fizik gücüm yettiğince oynamak istiyorum. ‘35-37’ye geldim, artık bırakayım’ demek değil de, vücudumun dayandığı kadar bu işe devam etmeyi tercih ederim. Çünkü idman yapmayı seven, kendisini geliştirmeyi seven bir yapım var.”
“Taraftarlarımızın bize karşı gösterdikleri sevgi gösterisini karşılıksız bırakmak istemiyoruz. Kötü zamanlarımızda da maçlara gelip bize destek olurlarsa biz de onları sevindirmek için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz.”