HABERLER

Oğuzhan Özyakup Yavru Kartalların Sorularını Yanıtladı

Futbol Takımımız'ın yetenekli oyuncusu Oğuzhan Özyakup, yavru kartallarımızın sorularını yanıtladı.

Ben Selman Yılmaz. 13 yaşımdayım. Kılıç Alipaşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim ders matematik. Büyüyünce futbolcu ya da doktor olmak istiyorum. Takımımızda en sevdiğim futbolcu Ömer Şişmanoğlu.
 
Ben Rüzgar Christina Boyle. 8 yaşımdayım. Namık Kemal İlkokulu 3. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim ders matematik. Büyüyünce voleybolcu olmak istiyorum. Takımımızda en sevdiğim futbolcu kalecimiz Tolga Zengin.
 
Biz fanatik yavru kartallar olarak futbolcumuz Oğuzhan Özyakup’u BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Futbolcu abimizle sohbet edip, beraber fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve onun verdiği yanıtlar...
 
Rüzgar Christina Boyle: Kaç yaşında Hollanda’dan Türkiye’ye geldiniz?
 
Ben Hollanda’da doğup büyüdüm ama Türkiye’den önce, 15 yaşımdayken İngiltere’ye gittim futbol oynamak için. 4 sene orada oynadıktan sonra, 20 yaşımda Türkiye’ye geldim.
 
Selman Yılmaz: Futbol yaşamınıza nerede başladınız?
 
Öncelikle Zaandam Türkspor’da oynamaya başladım. 2-3 sene sonra başka bir amatör kulüp olan Hellas Sport’a geçtim. 12 yaşımda da AZ Alkmaar takımının altyapısında oynamaya başladım.
 
Rüzgar Christina Boyle: Tanınıyor olmak nasıl bir duygu? Zorlukları nelerdir?
 
Tabii istediğin yerde istediğin gibi davranamıyorsun. Hareketlerine çok dikkat etmen gerekiyor. Bazen ailemle zaman geçirirken sıkıntı yaşadığım oluyor ama genel olarak güzel bir durum olduğunu söyleyebilirim.
 
Selman Yılmaz: Kendinizi üç kelimeyle anlatır mısınız?
 
Disiplinli, çalışkan, futbol sevgisiyle dolu...
 
Rüzgar Christina Boyle: Çok gençsiniz ve iyi bir yerdesiniz. Daha çok uzun yıllar futbol oynayacaksınız. Oynamayı hayal ettiğiniz bir takım var mı? Neden?
 
Şu anda bana göre Türkiye’nin en büyük camiasında futbol oynuyorum. Ama elbette benim de Avrupa’da oynama hedefim var. Avrupa’da, Barcelona veya Real Madrid gibi takımlarda Türkiye’yi temsil etmeyi çok isterim.
 
Selman Yılmaz: Futbolcu olmasaydınız hangi meslekle uğraşmak isterdiniz?
 
Daha geçenlerde fitness antrenörümle bu konuyu konuştuk. Ona da aynı şekilde “Futbolcu olmasaydım ne olurdum bilemiyorum” dedim. Açıkçası şimdiye kadar hiç düşünmedim.
 
Rüzgar Christina Boyle: Bilic nasıl bir hoca? En çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
 
Saha içinde çok iyi bir teknik direktör olmasının dışında saha dışında da sohbet edebileceğiniz bir insan. İkimiz de İngilizce konuşabildiğimiz için bu anlaşmamızı kolaylaştırıyor. Bana çok yardımları dokundu. Bunun dışında rahat bir insan ve bizi baskı altında tutmuyor. Bu özelliğini çok seviyorum.
 
Selman Yılmaz: İdolünüz kim?
 
Önceden Zinedine Zidane vardı ama futbolu bıraktı. Şimdikilerin içinde de Cesc Fabregas’ı çok beğeniyorum.
 
Rüzgar Christina Boyle: Eğitim durumunuz ne?
 
Hollanda’daki sistem burada hangisine denk geliyor bilmiyorum ama 15 yaşıma kadar eğitimime devam ettim.
 
Selman Yılmaz: Genç nesile futbolcu olmayı tavsiye eder misiniz?
 
Tabii ki tavsiye ederim ama kolay olduğunu söyleyemem. Elbette yetenek çok önemli ama bunun yanında şansa da ihtiyacınız olacaktır. Hepsi bir arada olursa başarılı bir futbolcu olabilirsiniz ancak.
 
Rüzgar Christina Boyle: Kaç dil biliyorsunuz? Yabancı dil bilmek bir futbolcu için avantaj mıdır?
 
Anadilim dışında Hollanda’da doğduğum için Hollandaca, İngiltere’de 4 sene oynadığım için İngilizce biliyorum. Elbette bu bir avantaj. Mesela şimdiki hocamız İngilizce konuşuyor. Eğer ben İngilizce bilmeseydim onunla bu kadar rahat anlaşamazdım.
 
Selman Yılmaz: Boş zamanlarınızı nasıl geçirirsiniz?
 
Genellikle arkadaşlarımla evde Play-Station oynarım ya da beraber yemeğe gideriz. Takımda en çok Ersan (Gülüm) Abi’yle anlaşıyorum ve onunla vakit geçiriyorum.
 
Rüzgar Christina Boyle: Kendinizi geleceğin Beşiktaş kaptanları arasında görüyor musunuz?
 
Böyle büyük bir camiada kaptan olmayı çok isterim. Hiç kolay değil ama benim de böyle hedeflerim var.
 
Selman Yılmaz: Size göre dünyanın en iyi futbolcusu kimdir?
 
Dünyada çok iyi futbolcular var, Ronaldo, Messi gibi... Tek bir isim vermek çok zor. Ama ben de orta sahada oynadığım için Xavi, Fabregas gibi isimleri çok beğeniyorum.
 
Rüzgar Christina Boyle: Siz yurtdışında da iyi takımların altyapısında oynadınız. Sizce yurtdışında ve Türkiye’de futbol oynamak birbirinden farklı mı? Antrenman sıklığını ve yoğunluğunu kıyaslar mısınız?
 
Hollanda’da futbola başladığınızda yavaş yavaş gidiyorsunuz. Hemen yoğun idmanlara başlamıyorsunuz. Yaşınız büyüdükçe antrenmanlar sıklaşıyor. A takım seviyesi için konuşursak; Türkiye’ye oranla daha teknik futbol oynandığını söyleyebilirim. Burada daha güce dayalı bir futbol var. İngiltere ise dünyanın en iyi liglerinden biri. Orada hem teknik hem güç, her şey var.
 
Selman Yılmaz: Kendinizi futbolcu olarak nasıl tanımlarsınız?
 
Bir orta saha oyuncusu olarak hücumu, atak yapmayı çok severim. Ara pasları ve asist yapmak beni mutlu ediyor. Tabii gol atmayı da çok her futbolcu gibi çok severim.
 
Rüzgar Christina Boyle: Bursaspor maçında oluşan sakatlığınız ne durumda?
 
Şu anda çok şükür iyi durumdayım. Ama yavaş ve dikkatli devam etmek istiyorum, döndüğümde tekrar sakatlanmamak için. Bu nedenle dönüşüm için belli bir zaman vermek istemiyorum.
 
Selman Yılmaz: Hayatınızdan memnun musunuz?
 
Çok mutluyum. Huzur çok önemli. Annemle babam normalde Hollanda’da yaşamalarına rağmen benim yanıma geldiler. Örneğin önceden eve geldiğimde acıksam ya da canım bir şey çekse bile kendim yapamıyordum. Ama şimdi annemden rica ettiğimde hemen hazırlıyor. Bu gerçekten huzur için çok önemli. Dolayısıyla şu anda yanımda oldukları için çok mutluyum.
 
Rüzgar Christina Boyle: İlk defa kaç yaşında “Tamam ben büyük bir kulüpte futbol oynayabilirim” dediniz?
 
Hiç bu kadar net şekilde düşünmedim. Örneğin AZ Alkmaar’a transfer olmadan önce de düşündüğüm bir şey değildi. Bu yavaş yavaş, kendiliğinden gelişiyor. Hollanda Milli Takımı’nın altyapısında kaptanlık yapmaya başladığım zaman “Belki ilerde İngiltere ya da İspanya liglerinde oynayabilirim” diye düşündüm o kadar.
 
Selman Yılmaz: Futbolculuk kariyerinizi kaç yaşında bırakmayı düşünüyorsunuz?
 
Dur, daha yeni başladım (gülüyor)... Örneğin bizim takımımızın en büyük futbolcusu Julien Escude ama en profesyonel oyuncularımızdan biri hala. Ben de umarım uzun zamanlar futbol oynarım.
 
Rüzgar Christina Boyle: Ben de sporu çok seviyorum ve antrenörlerim denge-koordinasyon, hırs ve azmimin iyi olduğunu söylüyorlar. Bir aksilik olmazsa profesyonel voleybolcu olmak istiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
 
Öncelikle çok çalışman gerekiyor. Daha önce söylediğim gibi şansın da senin yanında olması lazım. Ama en önemlisi her voleybol oynadığında yaptığın işten zevk almalısın. İşini zevkle yaparsan başarı zaten gelir.
 
Selman Yılmaz&Rüzgar Christina Boyle: Teşekkür eder, başarılar dileriz.