HABERLER

07.10.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:77 Aliağa Petkim:71

Erkek Basketbol Takımımız, Spor Toto Türkiye Kupası B grubu son maçında Aliağa Petkim'i 77-71 mağlup etti.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Jerrells, Serhat, Cevher, Christopher ve Vİdmar beşiyle başladı.
Karşılaşmaya takımımız, Serhat’ın köşeden bulduğu 3 sayılık basketle başladı. Hızlı hücumlar ve dış atışlarla rakibinin üzerinde baskı kurmayı başaran siyah-beyazlılarımız, ilk 3 dakika sonunda 10-2’lik bir üstünlük sağladı. Çeyreğin son 5 dakikasına 14-8 önde giren takımımız, son hücumlarda aradığı basketleri bulmakta zorluk çekince rakibimiz, farkı azaltma şansı yakaladı. Ekibimiz, bu bölümü 26-22 önde tamamladı.
2. çeyreğe Dasic’in 2 sayılık basketiyle başlayan takımımız, Can ve Markota ile art arda bulmaya devam etti. Oyuncu rotasyonuyla sahada hep diri kalmaya çalışan takımımız, Christopher’ın da skora katkı sağlamasıyla ilk yarıda son  5 dakikaya 36-28 önde girdi. Vidmar ve Christopher ile pota altından basketler bulmaya devam eden siyah-beyazlılarımız, son 1 dakikasına 47-30 önde girdiği ilk yarıyı 47-35 galip olarak tamamlayarak soyunma odasına gitti. 
 
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz, Cevher, Vidmar, Jerrells, Serhat ve Christopher beşiyle çıktı.

3. çeyreğe tutuk başlayan takımımız, ilk 3 dakika sonrasında farkın 9 sayıya inmesine engel olmadı. Karşılıklı basketlerle geçen bu bölümde pota altında açıklar vermesine rağmen siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 3 dakikasına 54-49 önde girdi. Son 1 dakikasına, 60-50 üstünlükle girdiğimiz bu çeyreği 61-52 galip tamamladı.


Jerrells’in asistinde Muratcan ile 2 sayılık basket bulan takımımız, çeyreğin 2 dakikası basket bulamadı. Hücumda olduğu kadar savunmada da etkisiz oynayan takımımız, rakibinin farkı eritmesine engel olamadı ve bitime 6 dakika kala skor 66-65 oldu. Markota ve Christopher ile bulduğu basketlerle farkı açmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, son 1 dakikaya 77-69 önde girdi. Takımımız, karşılaşmadan 77-71 galip ayrıldı.
Takımımızın en skorer oyuncusu 18 sayıyla Cristopher olurken, onu 15 sayıyla Serhat, 11 sayıyla Vidmar ve Markota takip etti.