HABERLER

Başkanımızdan Açıklamalar

Başkanımız Fikret Orman, UEFA tarafından verilen ceza ile ilgili olarak basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Başkanımız Fikret Orman, UEFA'nın kulübümüze verdiği ceza ile ilgili olarak yaptığı detaylı bilgilendirmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Başkanımız Fikret Orman açıklamasında özetle şu noktalara değindi:

"Bugünkü dava ile ilgili alınan kararı ve gelinen süreci anlatacağım. Her sene UEFA fair play kuralları gereğince 31.03 tarihi itibariyle kulüpler UEFA'dan lisans alıyor. 2011-2012 senesinde Beşiktaş lisansını aldı. Ama bu lisans UEFA tarafından izlenmekte. UEFA Komitesi bir müfettişe bu lisansı inceleme görevi vermiş. Müfettiş bir rapor hazırlamıştır. Bu rapor sonucunda da Beşiktaş Kulübü'nün davası oluşmuştur.

Ben ve yönetimim bunu çok önemsedik ve ben şahsen giderek davada bulundum. Bize iletilen konularda profesyonel arkadaşlarımız gerekli cevapları verdi. Beşiktaş 8-9 maddelik bir suçlama ile karşı karşıya kaldı ve gerçeğe aykırı belge vermekten suçlandı.

Biz Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu ve bizim zihniyetimizi anlattık. UEFA Disiplin Komitesi bizi dinledi, iyi niyetimizi anladı, 5 sene gözetim altında tutacaklarını söyledi. Müfettiş tahkime başvurdu, bugünkü davanın konusu da buydu. Onlara, Beşiktaş'a ceza vermenin UEFA'ya bir şey kazandırmayacağını anlattık. Onlar da bize müsaade edin dediler ve "Evet, biz sizin iyi yolda gittiğinizi düşünüyoruz ancak geçmişi de yok sayamayız. O nedenle sizi Avrupa'dan men ediyoruz" dediler. Ben şahsım ve yönetimim adına çok üzüntülüyüm.

Şunu da söylemek istiyorum. Beşiktaş ilk defa Avrupa'ya gitmiyor. Şampiyon olan ezeli rakibimiz de geçen sezon Avrupa'ya katılamadı, öbür rakibimiz de bazı sebeplerden ötürü katılamadı. Biz şikayet etme makamı değil çözüm bulma makamıyız. Radikal kararlar alacağız demiştik. Bu da bizi daha fazla şevklendirdi. Beşiktaş, kamuoyuna şirin gözükecek transferler yapmaktan çok kendi bütçesiyle hareket etmeye mecburdur. "

Gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkanımız Fikret Orman, basında yer alan hatalı haberlerden şikayet etti ve şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ın itilaflı dosyalarının olduğunu biz bildirmişiz. Suçlamalar ise dosyaların itilaflı olmadığını, Beşiktaş'ın ödemelerini yerine getirmediğini, sonucunda CAS'tan çıkacak kararları beklediğiyle alakalıydı. Bazı dosyalar vergi ile alakalıydı. Biz gerekli olan tüm cevapları verdik. Ben konumum itibariyle UEFA ile olan ilişkilere değinmek istemem. Ancak Beşiktaş'ın böyle davalar içinde olması bana ızdırap veriyor. Beşiktaş'ın şanlı tarihine yakışmayan bir durumdur. Bu gibi durumlar benim olduğum dönemde olmayacak."