HABERLER

29.05.2012

BASKETBOL

Anadolu Efes:75 Beşiktaş Milangaz:82

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Anadolu Efes'i 82-75 mağlup etti.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız, Arroyo, Hawkins, Mensah-Bonsu, Serhat ve Ersin beşiyle başladı.

Karşılaşmaya Mensah-Bonsu’nun, faul çizgisinden bulduğu sayılar ile başlayan Beşiktaş Milangaz Takımımız, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı.  Pota altında Ersin Dağlı ile etkili olan takımımız, Hawkins ve Serhat’ın dış atışlardan bulduğu sayılar ile skor üstünlüğünü kazandı. Savunmada rakibini durdurmayı başaran ekibimiz, ilk çeyreği 20-15 önde tamamladı.

2. periyota tutuk başlayan takımımız, ilk 3 dakikada sayı üretemedi ve fark 1 sayıya kadar düştü (20-19). Siyah-beyazlılarımız, bu bölümdeki ilk sayılarını Zoran Erceg’in 3 sayılık basketi ile kazandı. İlk yarının son 5 dakikasına girilirken oyunun kontrolünü tekrar eline alan ekibimiz, Erceg ve Mensah-Bonsu ile hücumda etkili oldu. İlk yarının son 23 saniyesini siyah-beyazlılarımız, 36-30 önde girdi. Son hücumda rakibini etkili savunma yaparak durduran ekibimiz, soyunma odasına 36-30 üstünlükle girdi.
Karşılaşmanın 2. yarısına siyah-beyazlılarımız, Serhat, Ersin, Arroyo, Mensah-Bonsu, Hawkins beşiyle başladı.

3. çeyreğe hızlı başlayan ekibimiz, üst üste bulduğu basketler ile ilk 3 dakika sonunda 45-34 üstün duruma geldi. Hawkins ve Arroyo ile dış atışlarda, boyalı alandaysa Ersin ve Mensah-Bonsu ile etkili olan siyah-beyazlılarımız, rakibini mola almaya zorladı. Ersin ve Mensah ile pota altından sayılar bulmaya devam eden ekibimiz, 2. yarının 5 dakikası geride kalırken rakibinin sadece 7 sayı bulmasına izin verdi. Çeyreğin son 2 dakikasına siyah-beyazlılarımız 56-45 önde girdi. Son hücumlardan Zoran Erceg ve Arroyo ile 3 sayılık basketler bulan takımımız,  3. çeyreği 62-53 önde tamamladı.

 Son çeyreğe de hızlı başlayan ekibimiz, hücumda bulduğu sayılar ile farkın kapanmasını engelledi. Son 6 dakikaya girilirken Kartal’ın pota altını zorlayarak bulduğu 2 sayılık basketle ekibimiz, skoru 68-60’a getirdi. Dış atışlarda etkili olan Anadolu Efes, son 5 dakikaya girilirken farkı 5 sayıya indirdi (68-63). Mücadelenin üst düzey olduğu bu çeyreğin son 2 dakikasına siyah-beyazlılarımız, 72-66 üstünlükle girdi. Son bölümlerde üstünlüğünü arttıran ekibimiz, karşılaşmayı 82-75 önde tamamladı.

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz, 18 sayı ile yıldızlaşan Mensah-Bonsu olurken, Arroyo ve Erceg 15’er sayı ile oynadılar.