HABERLER

28.05.2012

BASKETBOL

Finale Hazırız

Beşiktaş Milangaz ve Anadolu Efes’in antrenörleri ve birer oyuncusu final serisi öncesi basın toplantısı düzenledi.

Beko Basketbol Ligi’nde şampiyonun belli olacağı Beşiktaş Milangaz – Anadolu Efes play-off final serisi öncesinde her iki takımın temsilcileri düzenlenen basın toplantısında bir araya geldiler. Sheraton Otel'de gerçekleşen toplantıya, iki ekibin antrenörleri ve birer oyuncusunun yanı sıra federasyon yetkilileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
Basın mensublarının sorularını cevapladıktan sonra final serisi hakkında konuşan Başantrenörümüz Ergin Ataman, şunları söyledi:

“Finali oynadığımız için mutluyuz. Beşiktaş uzun yıllardan sonra Beko Basketbol Ligi’nde finalde. Karşımızda çok ciddi bir rakip var. Bizim de şampiyonluğa özlemi olan taraftarlarımız ve camiamızın yanı sıra sezon başında Avrupa’da ve Türkiye’de şampiyon olmak üzerine kurulmuş bir kadromuz var. Bu serinin sonunda şampiyon olmak istiyoruz. Son maçın son saniyesine kadar tüm takım bu doğrultuda mücadele edeceğiz”
Erdoğan Demirören ve Milangaz’ın bugün gelinen noktada çok büyük katkısı olduğunu da sözlerine ekleyen Ergin Ataman, “Seri sonunda bir takım şampiyon olacak. Beşiktaş Milangaz kupayı almak için yüreği ile mücadelesini sergileyecektir” ifadelerini kullandı. 

 
Sakatlığı bulunan genç basketbolcumuz Mehmet Yağmur ve finaldeki rakibimiz Anadolu Efes hakkında da açıklamlarda bulunan deneyimli antrenörümüz, “Mehmet Yağmur, ayak bileğinden sakatlandı. Topuk bölgesinde kırık var. Ağrı durumuna göre maçlarda yer alacak veya almayacak. Salı günü maçtan önce son durumunu doktorlarımız bana söyleyecekler. Duruma göre oynayıp oynamayacağına karar vereceğiz. Anadolu Efes, geniş bir kadrosu olan baskılı savunma yapan ve iyi basketbol oynayan bir takım. Biz kendi sistemimizde oynayacağız. Biz onların sistemini bozmaya çalışırken onlar da bizim sistemimizi bozmaya çalışacaklar” diye konuştu.
 
Takım Kaptanımız David Hawkins ise final serisi hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Bir oyuncu bir maçta mümkün olduğunca fazla süre almak ister. Önemli olan ise aldığınız sürede hazır olmanız ve en iyi performansı sahaya yansıtmanızdır. Final serisi başlıyor ve artık enerjinizi saklamanız mümkün değil. Maçtan sonra pişmanlık yaşamak gibi bir lüksümüz yok. Sahada her şeyimizi vermeye hazırız”