HABERLER

02.04.2012

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman’dan Açıklama

Başkanımız Fikret Orman, FiYapı İnönü Stadı'nın yenilenmesi ile ilgili açıklamada bulundu:

Değerli Beşiktaşlılar;

Beşiktaş taraftarı, son derece haklı olarak, FiYapı İnönü Stadı'yla ilgili tartışmaları çok yakından takip ediyor.
 
Öncelikle şunu ifade etmek durumundayım; FiYapı İnönü Stadı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’yle, Beşiktaş’ın tarihiyle ve Beşiktaş’ın taraftarıyla bütünleşmiş bir stattır.
 
Dünyanın her yerinde, her büyük şehrinde olduğu gibi, İstanbul’da da şehrin merkezinde, tarihi dokunun içinde, tarihle ve çevreyle uyumlu bir stat inşa etmek mümkündür.
 
Biz, İnönü Stadı’nın, olduğu yerde yenilenmesi, yeni bir çehreyle, modern, ama tarihle ve çevreyle uyumlu bir mimariyle yenilenmesi konusunda kararlıyız.
 
Sayın Başbakanımız'ın spora, özellikle de futbola verdiği önem ve değeri çok iyi biliyoruz.
 
Türkiye genelinde ve İstanbul’da yeni spor alanlarının inşasını her zaman destekleyen, yeni statların inşasını bizzat yakından takip eden Başbakanımız'ın, İnönü Stadı'nın yenilenmesinde de bizi destekleyeceğine, teşvik edeceğine inanıyorum. Nitekim geçen haftalarda Başbakanımız Sayın Erdoğan'ın, projeyi onaylayarak gerekli izinlerin kanunlar ve yönetmelikler çerçevesi içinde çıkarılması talimatı verdiğine yönelik haberler basında yer almıştı.
 
Stadımızı yenileme çalışmalarında Sayın Başbakanımız'ın her zaman desteğini gördük; bundan sonra da göreceğimize eminim. Biz basına yansıyan farklı değerlendirmeleri değil, Başbakanımız'ın tutumunu asıl kabul ediyoruz.
 
Türkiye bir hukuk devletidir. Beşiktaş da hukuka saygılıdır. Hukuka tam anlamıyla uymak, hukukun gereklerini yerine getirmek, bizim son derece hassas olduğumuz bir konudur.
 
Stadımız bir sanatsal spor yapısı olduğu kadar, spor kültürü ve ahlaki anlamında da Beşiktaş’ın vazgeçemeyeceği tarihsel bir mirastır.
 
Bize düşen, bizden önceki kuşaklardan devraldığımız bu hazineyi gelecek kuşaklara, modern ve spora hizmet eden işlevini pekiştirerek devretmektir.
 
Stadımızı hukukun emrettiği kurallara uygun olarak yenilemek üzere en kısa zamanda gerekli girişimlerimize başlayacağız.

Saygılarımla,

Fikret Orman
Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı