HABERLER

25.01.2012

FUTBOL

Carlos Carvalhal’in Açıklaması

Carlos Carvalhal, Gaziantepspor maçı sonrasında şunları söyledi:

“Her şeyden önce bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Devre arasında oyuncularımızı ufak detaylar hakkında bilgilendirdim. İlk yarıya baktığımızda rakibimizin tek bir pozisyonu vardı ve onda da golü buldular. Bizim ise iki, üç pozisyonumuz vardı ama devreye mağlup girdik. Soyunma odasında topu kaybedince tekrar kazanmak için göstereceğimiz reaksiyonun iyi olması gerektiğini hatırlattım. 1-1’i yakaladık ve oyuna tekrar ortak olduk. Rakibin attığı golle yenik duruma düşmek kontrolü kaçırmamıza neden oldu. Ancak bugüne kadar söylediğim gibi, birincisi gerçek bir takımız ve takım gibi oynuyoruz, sonunda da puanlar geliyor. İkincisi bütün oyuncularımızın kazanma isteklerini ve arzularını çok iyi yansıttıklarını düşünüyorum. Taraftarlarımız bugün de galibiyetimizde büyük bir rol oynadı; çok iyi destek verdiler. Skoru değiştiren en büyük etkenlerden birisi de onlardı. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum ve buraya gelip bize destek olanlara teşekkür ediyorum.

Quaresma bir sonraki hafta maç kadrosunda olacak. Ancak bugüne kadar söylediğim gibi bizim oyuncularımız arasında bir fark yok. Oynayan, sonradan giren, hep yanımızda olan oyuncularımız var ve sıkıntı yaşamıyoruz. Kimin girip çıktığı önemli değil, herkes takım olma olgusunu yaşadığı için haftaya aramızda olmayacak cezalı arkadaşlarımızın sorun oluşturacağını düşünmüyorum.

Son maçtan sonra yaptığım açıklamaların bazı gazeteci arkadaşlar tarafından anlaşılmadığını düşünüyorum. Bugün Salı günü, önümüzdeki Kayseri maçı çok rahat Cumartesi veya Pazar günü oynanabilirdi. Bunun kararını kim veriyor bilmiyorum ama bu maçı Pazartesi günü oynatacaklar; hafta sonu herhangi bir takım da oynayabilirdi. Ama nedense Beşiktaş kısa süre içinde bu maçları oynuyor, bizim dışımızda kimse oynamıyor. Pazartesi günü Kayseri’yle zor bir maç oynayacağız. İstanbul’a Salı sabahı 2.5 ya da 3 gibi ineceğiz. Perşembe günü de Mersin İdman Yurdu ile oynayacağız. Sonra da Fenerbahçe karşısına yorgun çıkacağız. Bunun yorumunu insanlara bırakıyorum. Benim tek istediğim bu maç programının mantığını birisi bana açıklasın. Taraftarlarımıza seslenmek istiyorum; desteklerini esirgemesinler, buna ihtiyacımız var.”