HABERLER

24.01.2012

FUTBOL

Beşiktaş:3 Gaziantepspor:2

Futbol Takımımız, Gaziantepspor’u uzatma dakikalarında attığı golle 3-2 yendi.

Kısa paslarla oyunu siyah-beyazlılarımızın yarı sahasında tutmaya çalışan Gaziantepspor, 8. dakikada sakatlanan Kerim Zengin’in yerine Orhan Gülle’yi oyuna alarak mücadeledeki ilk oyuncu değişikliğini yapmak zorunda kaldı. 6. dakikada Almeida ile net bir fırsattan yararlanamayan takımımız, savunmada yaptığı kritik müdahalelerle kırmızı-siyahlıların pozisyon bulmasını engelledi. 39. dakikada direğe takılan siyah-beyazlılarımız, 41. dakikada geriye kalesinde golü gördü. Sosa’nın sağdan ortaladığı topa Elyasa kafayla vurdu ve Gaziantepspor 1-0 öne geçti. Golden sonra baskısını arttıran siyah-beyazlılarımız, Almeida’yla beraberliğe çok yaklaşsa da kaleciyi geçemedi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.  

Takımımız ikinci yarıya hızlı başladı. İlk atağında Veli’nin şutuyla Gaziantepspor kalesini yoklayan siyah-beyazlılarımız, 1 dakika sonrasında çerçeveyi tutturdu. Fernandes’le başlayan atakta Simao’nun ortasına Almeida kafayla vurdu ve mücadeleye eşitlik geldi. Golden sonra Simao-Necip ve Edu-M. Pektemek değişiklikleri yapan ekibimiz, baskılı oynadığı dakikalarda bir kez daha geriye düştü. İlk golün pasını veren Sosa, 67. dakikada bu sefer golcü olarak sahne aldı ve gelişen atakta Cenk’i avlayarak skoru 2-1’e taşıdı. Geriye düştükten sonra Ernst-Holosko değişikliğiyle hücum bölgesini kalabalıklaştıran ekibimiz, kısa sürede oyunu tek kaleye çevirdi. Gaziantepspor kalesinde üst üste pozisyonlar bulan takımımız, 86. dakikada Almeida’yla durumu 2-2 yaptı. Golden sonra öne geçmek için yüklenen ekibimiz, net fırsatlar yakaladı ancak beklenen gol uzatma dakikalarının sonunda geldi. Ceza sahasında yaşanan karmaşa da Egemen vurdu ve takımımız zorlu mücadeleden 3-2 galip ayrıldı.

MAÇIN AYRINTILARI

Hakem: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Volkan Narinç, Çağatay Şahan (4. Hakem)

Beşiktaş: Cenk, Fernandes, İbrahim Toraman, Veli, Almeida, Ekrem Dağ, Simao (Dk. 57 Necip), Ernst (Dk. 73 Holosko), Edu (Dk. 58 M. Pektemek), Egemen, Tanju

Yedekler: Rüştü, M. Pektemek, Necip, Ersan Gülüm, Holosko, Alves, Sidnei

Antrenör: Carlos Carvalhal

Gaziantepspor: Mahmut, Elyasa, Kerim Zengin (Dk. 8 Orhan Gülle), Bekir Ozan, Cenk Tosun, Dany Nounkeu (Dk 69 Emre), Şenol, Serdar Kurtuluş, Sosa, Sapara, Popov (Dk. 56 Turgut Doğan Şahin)

Yedekler: Eray, Emre, Muhammet, Turgut Doğan Şahin, Sezer Badur, Orhan Gülle, Mehmet

Teknik Direktör: Abdullah Ercan

Goller: Elyasa (Dk. 41), Almeida (Dk. 47-Dk. 86),    Sosa (Dk. 67), Egemen (Dk. 90+6)

Sarı Kartlar: Elyasa (Dk. 29), Sosa (Dk. 40), Veli (Dk. 57), Tanju (Dk. 63), M. Pektemek (Dk. 65), Cenk Tosun (Dk. 80), Emre (Dk. 87), Mahmut (Dk. 89), Holosko (Dk. 89), Turgut Doğan Şahin (Dk. 94), Almeida (Dk. 94), Bekir Ozan (Dk. 95)

1. DEVRE

6. dakikada Simao soldan içeri kavisli bir top gönderdi, Almeida müsait pozisyonda istediği gibi vuramayınca top dışarı çıktı.

14. dakikada Edu uzaktan sert vurdu, top auta gitti.

23. dakikada gelişen atakta Edu ceza yayı önünden vurdu ancak, top istediği yere gitmedi.

39. dakikada Simao’nun frikiğini kaleci kurtardı. Dönen topa altı pas üzerinde Edu kafayla vurdu fakat top, direğe çarpıp dışarı çıktı.

41. dakikada Gaziantepspor köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Sosa sağdan ortaladı, Elyasa arka direkte kafayı vurdu ve kırmızı-siyahlılar 1-0 öne geçti.

44. dakikada Almeida kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Portekizli oyuncunun vuruşunda top filelere gitmedi.

2. DEVRE

46. dakikada Veli ceza sahası dışından denedi şansını ama top az farkla auta çıktı.

47. dakikada Fernandes’in pasıyla buluşan Simao soldan içeri ortaladı, Almeida arka direkte kafayla vurdu ve oyuna denge geldi (1-1).

52. dakikada Popov sert vurdu, top direğe yakın bir şekilde auta gitti.

67. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Sosa çaprazdan son anda topa yetişti ve Cenk’in üzerinden aşırtma bir vuruşla skoru 2-1 yaptı.

76. dakikada Sosa ceza yayı üzerinden sert vurdu, Cenk son anda kurtardı.

86. dakikada Fernandes’in ortasına Almeida ayak koydu ve oyuna tekrar eşitlik geldi (2-2)

90+6. dakikada ceza sahasında yaşanan karambolda Egemen çok sert vurdu ve takımımız 3-2 öne geçti.