HABERLER

15.01.2012

BASKETBOL

Mersin Bş. Bld.:85 Beşiktaş:82

Kadın Basketbol Takımımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 85-82 yenildi.

Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ekip peş peşe bulduğu basketlerle farkı açtı. Ancak çeyreğin son dakikalarına doğru toparlanarak hücumda etkili hale geçen siyah-beyazlılarımız, arayı kapattı ve ilk çeyrek 18-18 sona erdi. Karşılıklı basketlerle başlayan 2. periyotta hücumda daha etkili olan takımımız, 17. dakikada skoru lehine çevirdi. Kalan dakikalarda temposunu kaybetmeyen siyah-beyazlılarımız, ilk yarıyı 34-29 galip bitirdi.

3. çeyrekte de etkili bir oyun ortaya koyan takımımız, ev sahibin farkı azaltma çabalarını boşa çıkarttı. Hızlı hücumlarla kolay sayılar bulan ekibimiz, karşılaşmanın bu bölümünü 52-45 üstünlükle tamamladı. Son bölümde öne geçmek için daha baskılı oynayan Mersin Büyükşehir Belediyesi 17. dakikada farkı tek sayıya indirdi (61-60). Bu dakikadan sonra peş peşe sayılar bularak öne geçen rakibine hemen karşılık veren siyah-beyazlılarımız bitime 2 saniye kala Hoffman’ın attığı basketle skoru eşitledi ve mücadelenin normal süresi 70-70 sona erdi.
 
Uzatma periyotuna hızlı başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Zellous ve Larkins’in basketleriyle oyunun kontrolünü ele geçirdi. Savunmada da etkili olan ev sahibi ekip mücadeleden 85-82 galip ayrıldı.