HABERLER

Taraftarlarımızın Dikkatine

Futbol Takımımız'ın oynayacağı müsabakalarda taraftarlarımıza büyük görev düşüyor.

Kulübümüz, bugüne kadar çeşitli müsabakalarda meydana gelen nedenlerle TFF Disiplin Talimatı hükümleri uyarınca, saha kapama cezası veya para cezası veya seyircisiz oynama ve para cezası aldığı, hepimizce bilinmektedir.

TFF Disiplin Talimatı’nın 54. maddesinde belirtilen saha olaylarının meydana gelmesi halinde saha kapama cezası verilmektedir. TFF Disiplin Talimatında saha olaylarının başlıcaları;

•             Taraftarların stadyum düzenini bozacak veya müsabaka güvenliğini ihlal edecek şekilde sahaya girmesi veya girmeye teşebbüs etmesi;
•             Taraftarların sahaya yabancı madde atmaları;
•             Taraftarların stadyum ve çevresinde yanıcı, parlayıcı veya patlayıcı madde kullanmaları;
•             Taraftarların stadyum içinde lazer kaynağı vb. elektronik aletler kullanmaları;
•             Taraftarların stadyum içerisinde veya çevresinde maddi zarara neden olacak eylemlerde bulunmaları;
•             Taraftarların, futbolcuların veya kulüp yönetici veya görevlilerinin stadyum içerisinde veya çevresindeki şahıslara fiili müdahalede bulunmaları olarak belirtilmiştir.

Müsabakalarda yukarıda yazılı saha olaylarından birisinin veya bir kısmının veya tümünün gerçekleşmesi halinde, eylemin/eylemlerin ağırlığına göre para cezası veya saha kapama cezası veya seyircisiz oynama ve para cezası verilmektedir.

Yine TFF Disiplin Talimatı'nın 55. maddesi uyarınca, stadyumlarda toplu olarak ve devamlılık arz eden şekilde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması yasaktır. Bu nitelikteki tezarühatların yapılması halinde ilgili Kulübe para cezası verilmekte olup, aynı sezon içinde aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması eylemlerinin sayısının artması halinde, ceza da ağırlaşmakta ilgili Kulübe seyircisiz oynama cezası ve para cezası birlikte verilmektedir.  

TFF Disiplin Kurulu, 09.01.2012 tarihli kararıyla, TFF Disiplin Talimatı'nın 55. maddesinde belirtilen çirkin ve kötü tezarühat eyleminin 2011/2012 futbol sezonu içerisinde 4. kez gerçekleştirilmiş olmasından dolayı Kulübümüzü bir müsabaka seyircisiz oynama ve 60.000,-TL para cezasına çarptırmıştır.TFF Disiplin Kurulu 09.01.2012 tarihli kararıyla Kulübümüz hakkında verilen bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası, yine TFF Disiplin Talimatı hükümleri uyarınca 11.01.2012 tarihinde takımımızın Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yapacağı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında infaz edildiği malumdur. Bu tip cezaları gerek Kulübümüz, gerekse Taraftarlarımız birlikte çekmektedir.

Çirkin ve kötü tezarühat eyleminin, 2011 / 2012 sezonun ilerleyen haftalarında oynanacak müsabakalarda tekrarlanması halinde, Kulübümüze çirkin ve kötü tezarühat eyleminin gerçekleştiği müsabakayı takip eden müsabakalarda seyircisiz oynama ve artan tutarlarda para cezası uygulanacaktır. Bu nedenle Büyük Beşiktaş Taraftarlarına çok önemli görevler düşmektedir.

Takımımızın en önemli desteği ve gücü olan taraftarlarımızın, Kulübümüzün kalan tüm müsabakalarında gerekli hassasiyeti göstereceklerine ve Beşiktaşlılık duruşu, sportmenlik ve fair play ruhu içinde takımımızı desteklemeye devam edeceklerine olan inancımız tamdır. Saha olayları ile kötü ve çirkin tezahüratın spor sahalarından ve stadyumumuzdan yok edilmesi hususunda taraftarlarımızın aktif katılımını beklemekte, şimdiden tüm desteklerine teşekkürlerimizi iletmekteyiz.

BEŞİKTAŞ JK