HABERLER

07.01.2012

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:2 Sakaryaspor:1 (U-15)

U-15 Akademi Takımımız, Coca Cola Akademi Ligi’ndeki 9. maçında Sakaryaspor’u 2-1 yendi.

BJK Fulya Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Berkay Ataş, Oğuzhan Temel, Tugay Yavuz, İbrahim Timurboğa, Oğuzhan Başaran, Ömer Alpay, Samet Gün Öney, Gökhan Cem Şen, Uğurcan Utku, Furkan Türkmen ve Kerem Çapan ilk onbiri ile başladı.
İlk dakikaları karşılıklı ataklarla geçen maçta siyah-beyazlılarımız, kanatlardan getirdiği toplarla gol aradı. U-15 Akademi Takımımız, arzuladığı golü Gökhan Cem Şen ile buldu. İbrahim Timurboğa’nın sol kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Gökhan, zor pozisyonda topu ağlara göndermeyi başardı(1-0). Siyah-beyazlılarımız ilk yarının son dakikalarında Tugay Yavuz ile ikinci gole yaklaştı. Kaleyi karşıdan gören bir noktadan Tugay’ın kullandığı serbest atışta filelerle buluşan top ofsayt olduğu gerekçesiyle gol değeri kazanmadı ve ilk yarı 1-0 sonuçlandı.
İkinci yarı skor üstünlüğünün etkisiyle rahat bir oyun ortaya koyan ekibimiz, ikinci golünü Tugay Yavuz ile buldu. İlk yarıdaki golü ofsayt gerekçesiyle iptal edilen Tugay, ceza sahasının hemen dışından yaptığı vuruşla takımımızı iki farklı üstünlüğe taşıyan golü attı(2-0). Rakibimiz, kazandığı penatlıyı gole çevirdi ve farkı tekrar 1’e indirdi(2-1). Son dakikalarda beraberlik için yüklenen Sakaryaspor’un baskısına iyi direnen siyah-beyazlılarımız skoru korumayı bildi ve mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.
U-15 Akademi Takımımız, Sakaryaspor galibiyetinin ardından 9 maç sonunda puanını 14’e yükseltti.