HABERLER

27.12.2011

FUTBOL AKADEMİ

U-17 Takımımız Emin Adımlarla İlerliyor

U-17 Akademi Takımımız, 19 puan topladığı Coca Cola Akademi Ligi'nde averajla ikinci sırada yer alıyor.

Siyah-beyazlılarımız, Coca Cola Akademi Ligi’nde oynadığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. 19 puan toplayan ekibimiz, kendisi gibi 19 puana sahip olan rakipleri Bursaspor ve İstanbul Bş.Bld.Spor ile liderlik mücadelesi veriyor.
Lige 3-0 galip ayrıldığı deplasmandaki Balıkesirspor maçıyla başlayan takımımız, konuk olduğu İstanbul Bş.Bld.Spor’u 2-1, Eyüpspor’u 2-0 yendi ve Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlılarımız, ev sahibi olduğu maçlarda Pendikspor’u 4-2, Dardanelspor’u 2-0 ve Fenerbahçe’yi 3-1 yenerken Bursaspor’a 4-3’lük skorla mağlup oldu.
Coca Cola Akademi Ligi’ndeki en farklı galibiyetini deplasmanda 3-0’lık skorla Balıkesirspor’a karşı elde eden U-17 Akademi Takımımız, 8 maç sonunda rakip kalelere 20 gol bırakırken, kalesinde sadece 9 gol gördü ve 2.5 gol ortalaması yakaladı.
Siyah-beyazlılarımız, ligin 9.haftasında 1 puanla son sırada yer alan Körfez Futbol Kulübü’nü BJK Fulya Tesisleri’nde ağırlayacak. 15 Ocak Pazar günü oynanacak karşılaşma saat 14.00’de başlayacak.
‘İlk Yarıyı Lider Bitirmek İstiyoruz’
Takımın son durumu hakkında internet sitemize değerlendirmelerde bulunan U-17 Akademi Takımı Antrenörümüz Cengiz Aydın, ilk yarının bitimine üç hafta kala fikstür avantajının kendilerinde olduğunu belirterek, “ Zirve mücadelesi verdiğimiz rakipler birbirleriyle oynayacaklar. Bu durumu iyi değerlendirip kalan üç maçımızdan galip ayrılarak ilk yarıyı lider tamamlamak istiyoruz. Oyuncularımın son haftalarda yükselen bir form grafiği var. Hedefimiz bu yükselişi ikinci yarıda da sürdürerek Türkiye Şampiyonası’na grup lideri olarak gitmek. Oyuncularımızdan beklentimiz galibiyetten çok antrenmanlarda çalıştığımız oyun bilgilerini sahaya yansıtmaları. Öğrettiklerimizi sahada uygulamaları, bizi galibiyetten daha çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.