HABERLER

25.12.2011

FUTBOL AKADEMİ

Galatasaray:1 Beşiktaş:1 (U-17)

U-17 Akademi Takımımız, Coca Cola Akademi Ligi 8.hafta maçında Galatasaray ile berabere kaldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Mertcan Tunca, Tugay Kaya, Mert Cengiz, Hasan Emre Aydın, Selim Şahin, Fatih Somuncu, Tugay Eyiol, Berke Bıyık, Hüseyin Şahin Uysal, Alperen Doğan ve Fevzi Can Bozkuş ilk onbiri ile başladı.
İlk yarıda Fevzi Can Bozkuş ve Alperen Doğan ikilisi ile gol arayan siyah-beyazlılarımız, uzaktan sert şutlarla gol aradı. Alperen’in pasına hareketlenen Fevzi Can’ın şutunu, Galatasaray kalecisi kurtarmayı başardı. Ev sahibi Galatasaray skoru lehine çeviren golü serbest vuruştan buldu. Ceza sahamızın civarından kullanılan serbest vuruşta, kafayı vuran Galatasaraylı oyuncu ilk yarının da skorunu belirleyen golü attı(1-0).
İkinci yarıya Galatasaray daha baskılı başlasa da siyah-beyazlılarımız, kısa sürede oyunda dengeyi sağlayarak rakip kalede pozisyonlara girdi. Beraberlik için oyunu Galatasaray yarı sahasına yıkan U-17 Akademi Takımımız, aradığı golü Berke Bıyık ile buldu. 58.dakikada sol kanattan geliştirdiğimiz atakta yapılan ortaya iyi yükselen Berke Bıyık, düzgün bir kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi(1-1). Golün ardından orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta siyah-beyazlılarımız, Fevzi Can ile galibiyet golüne yaklaştı ama Fevzi mutlak pozisyonda golü yapamadı. Maçta başka gol olmadı ve mücadele 1-1 bitti.