HABERLER

25.12.2011

FUTBOL AKADEMİ

Galatasaray:1 Beşiktaş:2 (U-16)

U-16 Akademi Takımımız, Coca Cola Akademi Ligi 8.hafta maçında karşılaştığı Galatasaray’ı 2-1 yendi.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız;Hüseyin Yılmaz, Halil İ.Mızrap, M.Sefa Baş, Oğuz Aksoy, İlker Karaman, Serkan Yavuz, Alpcan Arıcı, B.Ender Reis, Tayfun Aydoğan, M.Raşit Şahingöz ve Furkan Yaman ilk onbiri ile başladı.
Oyunun ilk dakikalarında hücumda etkin bir görüntü çizen siyah-beyazlılarımız, B.Ender Reis ile çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Kullandığımız korner vuruşunda topa iyi yükselen Furkan Yaman’ın golü faul olduğu gerekçesiyle iptal edildi. İlk yarının son bölümünde oyunun kontrolünü eline alan ev sahibi ekip sol kanattan geliştirdiği atakta golü buldu(1-0). Siyah-beyazlılarımız kalan dakikalarda beraberlik sayısını bulamadı ve ilk yarı 1-0 tamamlandı.
İkinci yarı gol için yüklenen siyah-beyazlılarımız aradığı golleri Furkan Yaman ile buldu. Galatasaray yarı sahasında topla buluşan Furkan uzun süre topu sürdükten sonra şık bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi(1-1). Beraberliği sağladıktan sonra da hücumlarını sürdüren U-16 Akademi Takımımız, rakibine baskısını arttırdı ve Galatasaray’ın defanstan rahat çıkmasını önledi. Siyah-beyazlılarımız, baskılı oyununun karşılığını galibiyet golü ile aldı. Galatasaray savunmasının paylaşamadığı topu kapan Furkan, skoru lehimize çeviren golü attı(1-2). Kalan dakikalarda skoru korumayı bilen takımımız, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı ve puanını 14’e yükseltti.