HABERLER

08.12.2011

BASKETBOL

Beşiktaş:67 Dynamo GUVD:58

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımımız, FIBA EuroCup’ın 6. maçında Dynamo GUVD'u 67-58 yendi.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Ilona, Hoffman, Yasemin Horasan, Jokic ve Courtney beşi ile çıktı.

Karşılaşmanın ilk setine ekibimiz, Ilona’nın faul çizgisinden bulduğu sayılar ile başladı. Karşılıklı basketlerle geçilen 1. çeyreğin ilk dakikalarında Courtney’nin 2 sayılık basketi ile ekibimiz 11-9 öne geçti. Yasemin ile pota altından sayı üretmeye çalışan siyah-beyazlılarımız, savunmada top kayıpları yapınca skor üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmanın ilk bölümünü 18-17 geride tamamladı.

2. çeyrekte hızlı hücumlar ile rakibinin etkili savunmasını yıldırmaya çalışan ekibimiz, bu bölümde ilk sayısını Jokic ile kazandı. Çeyreğin ilk dakikalarından itibaren etkili oyununu rakibine kabul ettiren siyah-beyazlılarımız, Courtney’nin hücumdaki etkili oyunu ile rahat sayılar bulmaya başladı. Skor üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar devam ettiren ekibimiz ilk yarıyı 39-33 önde tamamladı.


Karşılaşmanın 2. yarısına takımımız; İlsu, Ilona, Courtney, Yasemin Horasan ve Hoffman beşi ile çıktı.
 
İlk sayısını Hoffman ile kazanan ekibimiz, rakibinin farkı eritme çabalarını etkili savunması ile sonuçsuz bıraktı. İlk yarıya oranla hücumda daha iyi organize olan siyah-beyazlılarımız, sayı üretmekte zorluk çekmedi. Bu çeyrekte Jokic’in etkili oyunu ile farkı açmak isteyen siyah-beyazlılarımız, çeyreğin bitimine 2 dakika kala skoru 50-42’ye getirdi. Periyotun son dakikasında Yasemin’in basketi ile farkı 10 sayıya çıkaran (54-44) ekibimiz, 3. çeyreği 54-47 önde tamamladı.
 
Son çeyrekte etkili hücum yapan Kadın Basketbol Takımımız, savunmada aynı performansı gösteremeyince farkı açma fırsatlarını değerlendiremedi. Savunma ribaundlarında sıkıntı yaşayan ekibimiz, Yasamin Horasan’ın temposunun düşmesiyle hücumdaki etkiliğini de kaybetti ve maçın bitimine 2 dakika kala aradaki farkın 5 sayıya düşmesini engelleyemedi (62-57). Son hücumlardan rahat sayılar bulan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmayı 67-58 önde bitirdi.
 
Karşılaşmada ekibimizin en skorer oyuncuları 13’er sayı atan Jokic ve Hoffman olurken, Courtney 12 sayı ile oynadı.